info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  6162  
   
  Danes smo:  
  24.4.2024, 22:59:14;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[03.02.2006]

   Pomembne informacije za gostince

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Slovenije je 24. januarja 2006 posredovala vsem članom sekcije nekaj pomembnih informacij v zvezi z zakonskimi zahtevami, ki se nanašajo na gostince. Ker so informacije izredno pomembne za vaše pravilno poslovanje, vam svetujemo, da jih natančno preberete, v kolikor jih še niste. Če pa jih slučajno niste prejeli ali pa ste jih kam založili, jih lahko dobite na sedežu naše zbornice. Povzeli smo nekaj pomembnih novosti :

OBVEZNA REGISTRACIJA ŽIVILSKIH OBRATOV
Vsi gostinci in drugi nosilci živilske dejavnosti, ki opravljate proizvodnjo in promet z živili, morate svoje obrate obvezno registrirati pri Zdravstvenem inšpektoratu Republike Slovenije ( ZIRS ), najkasneje v roku 60 dni od 1. februarja 2006, torej do 1. aprila 2006.
Za vsak obrat posebej je potrebno izpolniti obrazec ( priloga 2 Uredbe o izvajanju ), ki ste ga prejeli po pošti. Lahko ga pošljete na naslov: Območna enota zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije, Ulica heroja Tomšiča 2, 2000 Maribor, lahko pa izpolnite tudi elektronski obrazec.
V kolikor pride do kakršnekoli spremembe v zvezi s podatki, ki so na obrazcu, ste dolžni te spremembe sporočiti prav tako na zgoraj naveden naslov, v roku 30 dni od nastale spremembe, na enakem obrazcu, kot ste dolžni poslati prijavo.
Sicer pa se je posameznik, ki prične opravljati tovrstno dejavnost (proizvodnja ali promet z živili), dolžan posredovati vlogo za registracijo obrata najmanj 15 dni pred začetkom obratovanja obrata.

Svetujemo vam, da obrazec izpolnite v dveh izvodih oziroma, da izpolnjenega fotokopirate in kopijo obdržite za lastno evidenco. Pisno vlogo posredujte s povratnico tako, da boste imeli dokaz, da ste jo pravočasno poslali.

Vse podrobne informacije o tej temi dobite tudi na spletni strani :
http://www.mz.gov.si/index.php?id=7215

Obveščamo vas, da je ime, ki ste ga sicer navajeni "sanitarna inšpekcija" preoblikovano v ime "zdravstvena inšpekcija", kar pa pravzaprav predstavlja en inšpekcijski organ, ki vrši uradni zdravstveni nadzor nad proizvodnjo in prometom z živili.

Nadalje ste bili opozorjeni tudi na Zakon o dvojnem označevanju cen, torej na uvajanje EVRA pri nas. Prvega marca 2006 namreč prične veljati obdobje obveznega informativnega dvojnega označevanja cen. Na šesti strani glasila objavljamo informacijo o seminarju, ki ga organiziramo skupaj z OOZ Slovenske Konjice z naslovom "Priprave Slovenije za sprejem evra - Zakon o dvojnem označevanju cen v tolarjih in evrih" ter "Prepoznavanje ponaredkov evra".

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]