info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  101783  
   
  Danes smo:  
  25.10.2021, 10:52:34;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[06.06.2006]

   Na sestanku bistriških avtoprevoznikov tudi županja Irena Majcen

Sekcija avtoprevoznikov pri OOZ Slovenska Bistrica se je odzvala na nedavni obisk ministra za promet Janeza Božiča na Prelogah. Na svojem sestanku 11-članskega izvršilnega odbora so na sedežu domače zbornice minuli torek tako med drugim spregovorili tudi o problematiki cestnega prometa v Slovenski Bistrici in okolici in za razrešitev tega problema medse povabili tudi županjo Ireno Majcen, ki se je povabilu odzvala.
Vinko Kropec, predsednik 160-članske sekcije je opozoril na posledice, ki se bodo zgodile, če se bodo grožnje v zvezi s prepovedjo prometa vozil, težkih nad 7 in pol ton po regionalni cesti na relaciji od Slovenske Bistrice do Tepanj uresničile. Po Kropčevih besedah bo iz morebitne omenjene prepovedi sledila uvedba cestninske postaje v Slovenski Bistrici, kar pomeni, da bodo cestnino morali plačevati vsi, tudi krajani Vrhol in Prelog. "Menim, da bodo ti krajani na glavne pobudnike napovedane cestne zapore in morebitne prepovedi prometa vozil nad 7 in pol ton, še zelo jezni," je med drugim poudaril Vinko Kropec. Županja Irena Majcen je o tej problematiki zbranim avtoprevoznikom povedala: "Verjamem, da bi uvedba plačila cestnine v Slovenski Bistrici še bolj povečala promet na vzporednih cestah, vendar tega problema ne more rešiti Občina Slovenska Bistrica, ampak so to postopki, ki jih je treba speljati na državni ravni." Županja je razložila, da se bo tovrstna problematika reševala po postopkih, že 2. junija pa
naj bi bila v državnem zboru seja odbora, "kjer pričakujem zelo burno razpravo," kot je dodala Majcnova. "Mislim pa, da imajo odgovorni že vse načrtovano, kako bodo rešili ta problem, le postopke morajo še speljati. Kajti, ne gre le za Slovensko Bistrico, ampak za več takšnih odsekov," je še člane izvršilnega odbora sekcije avtoprevoznikov pomirila županja.

Gradnja tretjega dovoza na avtocesto?

Predsednik Kropec je v nadaljevanju županji podal še en predlog, in sicer gradnjo tretjega dovoza na avtocesto. Ta naj bi bil po njegovem predlogu za Cestnim podjetjem (za transformatorjem ob cesti Slovenska Bistrica Poljčane), sprostil pa naj bi promet skozi mesto in tistega iz smeri Poljčan. Županja je idejo sprejela, vendar je dodala, da je zanjo potrebno speljati vrsto postopkov in pripraviti projekte, predvsem pa upoštevati tamkajšnje dolgoročnejše načrte.
Člane izvršilnega odbora je zanimala še ureditev parkirišča za tovornjake in priklopnike, saj le tega v Slovenski Bistrici ni, ob tem so avtoprevozniki predlagali, da bi ga zgradila Občina in zanj zaračunavala pristojbino, katero so avtoprevozniki pripravljeni plačevati. Županja je odgovorila, da če bi Občina parkirišče zgradila, ga sigurno ne bi zato, da bi ga nato zaračunavala, predlagala pa je, da bi le to storilo kakšno zasebno podjetje. K razpravi se je oglasila sekretarka bistriške OOZ Stanka Kelih in povedala, da je Obrtna zbornica Slovenska Bistrica že pred časom podala to pobudo, vendar zanjo ni bil nihče zainteresiran. Menda pa naj bi se za gradnjo še enega bencinskega servisa v Slovenski Bistrici zanimal investitor, ki bi v sklopu te bencinske črpalke zgradil tudi veliko parkirišče za težke tovornjake.
Člani izvršilnega odbora so na sestanku spregovorili še o novi zakonodaji na področju avtoprevozniške dejavnosti, ki govori o digitalnih tahografih, o delovnem času in počitku ter o delovnih razmerjih, predvsem pa predpisuje nove kazenske določbe.
Tekst in foto:
Irena BRDNIK

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]