info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  1284  
   
  Danes smo:  
  19.4.2024, 11:19:58;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[06.06.2006]

   Delovno srečanje s sekretarjev Območnih obrtnih zbornic tokrat v Slovenski Bistrici

Območna obrtna zbornica Slovenije pripravlja vsako leto spomladi in jeseni delovna srečanja s sekretarji Območnih obrtnih zbornic po posameznih regijah. Osmega maja je tovrstno srečanje potekalo na Območni obrtni zbornici Slovenska Bistrica.
V Špindlerjevi ulici so tako skupaj s sekretarko bistriške obrtne zbornice Stanko Kelih, predsednico zbornice Olgo Kalan in sedmimi prisotnimi sekretarji Območnih obrtnih zbornic Pomursko Podravske regije (na tem območju na enajstih Območnih obrtnih zbornicah deluje enajst sekretarjev), med drugim spregovorili o aktualnih vsebinah, ki jih pripravljajo v okviru Stebra storitev za članstvo pri Obrtni zbornici Slovenije. Gosta iz Obrtne zbornice Slovenije mag. Andrej Poglajen, pomočnik generalnega sekretarja OZS za področje storitev članom in svetovalka Marija Rogan, dipl. upr. org., je zanimalo tudi, koliko se člani območnih obrtnih zbornic obračajo na svojo stanovsko organizacijo po nasvete in v kolikšnem številu se udeležujejo organiziranih seminarjev. Mag. Andrej Poglajen je podal tudi nekatere informacije o medsebojni komunikaciji sekretarjev preko spleta in opozoril na določene programe, kamor se sekretarji lahko obrnejo po nasvete, da bodo svojim članom lahko podajali čim izčrpnejše informacije. Sekreta
rka Stanka Kelih je ob tem opozorila na to, da zakonodaja večkrat ni dovolj natančno razložena, saj se včasih dogaja, da sekretar članu ne more konkretno odgovoriti. Na pobudo nekaterih sekretarjev so sprejeli tudi sklep, da bodo v prihodnje podrobneje obdelali zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, o čemer je trenutno največ vprašanj s strani članov Območnih obrtnih zbornic Podravsko Pomurske regije.

Kartica Obrtnik kmalu debetna kartica

Mag. Andrej Poglajen je opozoril še na razvoj kartice Obrtnik. Do 1. januarja 2007 bodo na OZS namreč uredili nekatere poslovne povezave z bankami in večjimi slovenskimi družbami. Tako bodo obrtniki kartico Obrtnik lahko uporabljali kot plačilno sredstvo. OZS bo sklenila poslovno sodelovanje z večimi bankami, tako da obrtnikom zaradi tega ne bo potrebno menjati banke. Dogovarjajo se tudi z družbo Mobitel, s katero že sodelujejo. Kartica Obrtnik že omogoča določene popuste pri nakupu mobilnih aparatov, v prihodnje pa naj bi imetniki kartice Obrtnik imeli popust tudi pri impulzih. Pri OZS razmišljajo tudi o popustih pri nakupu goriva in še pri nekaterih storitvah, katere samostojni podjetniki in lastniki gospodarskih družb najpogosteje uporabljajo.
Vsi imetniki kartice Obrtnik bodo nekje pred Božičem dobili nove kartice le te bodo po novem modre, srebrne in zlate, omogočale pa bodo dosedanje ugodnosti, omenjene novosti in še nekatere nove ugodnosti, med njimi tudi zbiranje točk ugodnosti. Takšna razširitev mreže kartice bo tako poleg ostalih ugodnosti, ki jih člani lahko koristijo pri svojih zbornicah, vsekakor pokrila mesečno članarino, če bodo člani kartico le uporabljali. Nekateri člani namreč sploh ne vedo, da jo imajo, oziroma se je enostavno še niso navadili uporabljati.
Namen omenjenih srečanj je predvsem sodelovanje in izmenjava mnenj med sekretarji Območnih obrtnih zbornic in z Obrtno zbornico Slovenije.
Vzdušje na srečanju v Slovenski Bistrici je bilo zelo prijetno, tudi zato, ker se je bistriška obrtna zbornica kot gostiteljica zelo potrudila, saj so poleg prijetnega ambienta sejne sobe prostorov na Špindlerjevi ulici tamkaj delujoči poskrbeli za domačnost med samim srečanjem in za sklepni del srečanja, ki se je zaključil s kosilom v gostišču predsednice Olge Kalan.
Tekst in foto:
Irena BRDNIK

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]