info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  1431  
   
  Danes smo:  
  19.4.2024, 16:34:42;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[07.06.2006]

   Kartica OBRTNIK - Več ugodnosti, kot znaša članarina

Pri svojih 35 letih si obrtniška organizacija prav gotovo zasluži osebno izkaznico, s katero lahko dokaže svojo zrelost in obstoj. To je bilo eno od izhodišč, ko je zbornica pri pripravi svoje vizije začela razmišljati o lastni kartici – izkaznici, s katero se bodo lahko njeni člani identificirali in jim bo prinašala številne ugodnosti.

Pripadnost je ena od vrednot, ki si jih želi vsaka družba, sistem in organizacija. Pripadnost se izraža na različne načine in nanjo vpliva vrsta zunanjih in notranjih dejavnikov. Predvsem pa je pojem pripadnosti povezan z dobrim glasom in celovito podobo organizacije. Obrtna zbornica Slovenije želi s svojo sprejeto vizijo povečati zaupanje in pripadnost stanovski organizaciji.
Na Obrtni zbornici Slovenije smo pripravili projekt Kartica Obrtnik, ki bo namenjena vsem članom. V osnovi in prvi fazi bo to identifikacijska kartica, torej dokument, s katerim bodo člani lahko dokazovali članstvo v svoji stanovski organizaciji, v drugi fazi bodo lahko z njo uveljavljali določene ugodnosti, v naslednjem obdobju pa bo postala tudi plačilna kartica.
Težko je verjeti, da je plačilni promet s plastičnimi karticami v svetu star šele štirideset let. Pri nas ga poznamo dobrih petindvajset let. Še pred leti, ko smo plačevali samo z gotovino in čeki, je bilo plačevanje s karticami nekaj posebnega in je imelo pridih posebnosti. Danes si normalnega življenja brez tega »plastičnega« denarja sploh ne moremo zamisliti. Številne prednosti, ki jih nudi takšen način plačevanja, so tako prepričljive, da sistem plačilnih kartic kakšnih resnih nasprotnikov in pomislekov v zvezi s tem sploh nima.


"Sveti duh" ugodnosti
Na kartici Obrtnik je upodobljen izdelek domače obrti, "Sveti duh", ki je v širšem alpskem prostoru znan kot hišni simbol. Običajno je visel v bivalnem prostoru in bil z vrvico povezan z vrati. Vsakič, ko je kdo vstopil v prostor, je v pozdrav veselo pomahal s krili. Ta zaščitnik alpskih domačij in pričevalec izredne domiselnosti in spretnosti domače obrti bo spremljal tudi kartico Obrtnik. In če boste z njo »pomahali« kot sveti duh s krili, si boste zagotovili številne ugodnosti, ki jih bodo zagotavljali partnerji in obrtniki!

Ne dodatna plastika, le nove ugodnosti

Obrtna zbornica Slovenije želi s svojimi člani komunicirati na sodoben in enostaven način. Pri uvajanju novega projekta Kartica Obrtnik smo upoštevali že omenjene tri elemente: identificiranje, izkoriščanje ugodnosti in možnost plačevanja. Veliko število članov, povezanost z okoljem, odlična pokritost z območnimi zbornicami in dobro delujoče informiranje nam zagotavljajo vsestransko uporabnost kartičnega sistema.
Kartico Obrtnik bodo dobili vsi člani OZS, predvidoma skupaj z novoletno čestitko v decembru 2003. Kartica bo izdelana po visokih kriterijih in bo imela tudi magnetni zapis in podpisni trak. Za simbol, ki bo likovno upodobljen na kartici, smo izbrali svetega duha, ki je znan v širšem alpskem prostoru kot hišni simbol, saj je običajno visel v bivalnem prostoru in bil z vrvico povezan z vrati. Tako je pozdravil vsakega gosta ali domačega in s krili veselo pomahal. Ta zaščitnik alpskih domačij in pričevalec izredne domiselnosti in spretnosti domače obrti bo spremljal tudi kartico Obrtnik. In če boste z njo »pomahali« kot sveti duh s krili si boste zagotovili številne ugodnosti, ki jih bodo zagotavljali partnerji in obrtniki. Ekipa sodelavcev, ki bo skrbela, da bo kartica Obrtnik nosilec številnih ugodnosti in prednosti, bo skrbela za to, da ne boste obremenjeni z novo »plastiko«, ampak boste dobili z njo vrsto ugodnosti.

Tri faze projekta
1. Člansko-identifikacijska kartica - služila bo za identifikacijo obrtnika, člana OZS;
2. Kartica ugodnosti - kartica bo zagotavljala ugodnosti pri partnerjih (ti bodo lastnikom kartice nudili ugodnosti pri nakupih; drug drugemu pa bodo lahko ugodnosti omogočali tudi imetniki kartice);
3. Plačilna kartica - postala naj bi poslovna plačilna kartica za člane OZS, kar je njen končni namen.

Kaj prinaša obrtnikom nova kartica?

V prvi vrsti bo vsak član s to kartico dokazoval članstvo pri uveljavljanju pravic. Razne oblike izobraževanja, svetovanja ter druge storitve so že danes pomembna aktivnost obrtniške stanovske organizacije. Ena od nalog, ki je pred OZS, je postaviti okvire brezplačnih storitev, ki so zajete v okviru plačane članarine ter ponudba plačljivih storitev. S to kartico si bodo člani lahko zagotavljali paket obeh vrst storitev, s tem da bodo plačljive storitve zanje ugodnejše.
Obrtna zbornica bo k sodelovanju pri tem projektu povabila več strateških partnerjev, ki bodo njenim članom zagotavljali določene ugodnosti pri storitvah in nakupu izdelkov. Zdaj potekajo pogajanja z večjimi partnerji, ki se bodo vključili v sistem Kartica Obrtnik, zato vas bomo o partnerjih in njihovem obsegu sodelovanja seznanili v prihodnjih številkah revije Obrtnik.
Veliko pričakujemo od segmenta, ki ga imenujemo »obrtnik obrtniku«. Člani OZS bodo vključeni v sistem kartice tako, da bodo drugim članom pod določenimi pogoji priznavali popuste, ugodnosti in bonuse v duhu dobrih poslovnih običajev in medobrtniške solidarnosti. Želimo, da bi to medsebojno sodelovanje pri kartici zaživelo že v prihodnjem koledarskem letu.


Članarina bo donosna
Kartica Obrtnik bo slehernemu članu obrtne zbornice omogočila, da bo lahko za članarino, ki jo bo plačal svoji organizaciji, dobil več, kot je plačal. Številni popusti in druge ugodnosti, ki mu jih bo prinesla kartica Obrtnik, bodo z lahkoto odtehtali znesek članarine.

Naslednji korak - plačilna kartica

V prvem obdobju bo kartica, kot rečeno, služila kot identifikacijski dokument, dokaz o članstvu v stanovski organizaciji in za izkoriščanje določenih ugodnosti, ki jih bodo nudili partnerji ter člani obrtne zbornice. V prihodnjem obdobju pa računamo, da bo kartica Obrtnik v sodelovanju z bankami postala tudi plačilna kartica, enakovredna vsem drugim plačilnim karticam, ki jih poznamo pri nas - poleg tega pa bo zagotavljala še vse že omenjene dodatne prednosti (bonitete, popusti).
Sodelavci pri tem projektu se zavedamo, da je v Sloveniji v obtoku že veliko plačilnih kartic (po podatkih združenja bank jih je bilo konec preteklega leta skoraj milijon in pol). Poleg plačilnih kartic pa je v obtoku tudi veliko kartic zvestobe, lojalnosti in ugodnosti. Nekatere med njimi so tudi plačilne. Našim članom želimo s tem projektom zagotoviti večje število ugodnosti, pri projektih, ki so združljivi, pa tudi možnost izkoriščanja enakih ugodnosti, kot jih nudijo te kartice. Na vsak način razmišljamo o tem, kako bi število »plastik« v vašem žepu znižali in ne zvišali!
Če bomo uspeli vse te ugodnosti, nudenje strokovne pomoči, nasvetov ter vsestransko uporabo kartice ovrednotiti ter za to dajati še dodatne ugodnosti (kot milje pri letalskih kartah) bo kartica Obrtnik zagotovo zaživela.

Vabljeni k sodelovanju!

Zavedamo se, da bo vrednost kartice v tem, da bodo njeni imetniki postali tudi njeni uporabniki. Da torej ne bo končala svoje poti na zaprašeni polici, temveč na vrhu vaših kartic v denarnici. To seveda ne bo odvisno samo od vas, temveč tudi od nas, ki bomo to nalogo spravili v življenje. V prvi vrsti moramo poskrbeti za atraktivno ponudbo popustov ter v drugi fazi še za druge ugodnosti. Tukaj pa ni žogica samo na naši strani, temveč tudi na vaši. Priložnost imate, da pokažete pripadnost stanovski organizaciji prav z vašo ponudbo popustov in ugodnosti, ki jih lahko ponudite drugim obrtnikom članom obrtniške organizacije. Prav izvirnost in kakovost ponudbe lahko našo kartico bistveno loči o drugih, podobnih dokumentov.
Nekateri partnerji, s katerimi se dogovarjamo o sodelovanju, razmišljajo tudi o tem, da bi v svoj sistem ugodnosti vključili tudi naše člane, ki bodo zajeti v sistemu Kartica Obrtnik. S tem se seveda članom OZS odpirajo nove poslovne možnosti in razširitev poslovanja.
Poleg revije Obrtnik bodo v obveščanje vključeni tudi drugi mediji, ki jih Obrtna zbornica Slovenije uporablja pri komuniciranju z javnostjo. Ko bo razpredena široka partnerska mreža, pa bomo uporabljali tudi medije partnerjev.
Ko vas bo v decembru obiskal poštar z našim pismom, upamo, da se ga boste razveselili. Predvsem želimo, da veste, da bo ta naša kartica vsak dan bogatejša in pestrejša. In vsak dan bolj privlačna.
Pripone: ALI_DOVOLJ_UPORABLJATE_KARTICO_OBRTNIK.doc ZAKAJ_JE_S_KARTICO_OBRTNIK_CLANARINA_DONSONA.doc

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]