info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  101772  
   
  Danes smo:  
  25.10.2021, 10:40:0;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[07.07.2006]

   OBMOČNE OBRTNE ZBORNICE SO Z OBRTNO ZBORNICO SLOVENIJE PODPISALE SPORAZUM

Na desetih dnevih slovenske obrti, od 25. do 27. maja 2006, je bil Portorož v znamenju obrti in podjetništva. Ob tej priliki je prišlo do pomembnega dogodka, ki predstavlja novo poglavje v sodelovanju znotraj enovitega obrtnozborničnega sistema. Obrtna zbornica Slovenije in vseh dvainšestdeset območnih obrtnih zbornic je namreč podpisalo sporazum o poslovnem sodelovanju.
Krajša slovesnost s podpisom sporazuma je bila pred Forumom v Avditoriju Portorož. Sporazum so podpisali Miroslav Klun v imenu Obrtne zbornice Slovenije, v imenu območnih obrtnih zbornic pa njihovi predsedniki ali podpredsedniki. V imenu Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica je sporazum podpisala predsednica OOZ Slovenska Bistrica Olga Kalan. Predsednik OZS je uvodoma dejal, da se počuti podobno kot takrat, ko se je snovala krovna obrtniška organizacija. Poudaril je, daje prav, da je znotraj sistema več različnih mnenj, in želel, da tako tudi ostane. Hkrati pa je izrazil zadovoljstvo, da so se tiste skupne ideje, mnenja in želje odrazile v sporazumu o poslovnem sodelovanju.
S podpisom sporazuma, ki ga sicer vsaka podpisnica lahko s trimesečnim odpovednim rokom tudi odpove, so Obrtna zbornica Slovenije in območne obrtne zbornice potrdile, da sestavljajo enoten obrtnozbornični sistem in se sporazumele, da bodo na podlagi sprejete vizije, poslanstva in temeljnih vrednot sistema sodelovale pri uresničitvi dolgoročnih ciljev obrtnozborničnega sistema.
Med drugim so se zbornice s podpisom sporazumele že, da bodo sodelovale na področju svetovanja, izobraževanja in kartice Obrtnik, da bodo vzdrževale podatke obrtnega registra oziroma registra članov in imetnikov kartice Obrtnik, da bodo sodelovale pri povezovanju telekomunikacijskega in informacijskega sistema, pri izgradnji spletnih strani in pri nabavi programske in strojne opreme, potrebne za celovit informacijski sistem. Poleg tega bodo sodelovale pri pripravah, prijavah in izvedbah projektov in pri sejemskih predstavitvah. Organi zbornic podpisnic naj bi v enem letu od podpisa sprejeli celostno podobo obrtnozborničnega sistema, blagovne znamke OZS, skrb za dobro ime, sistem kartice Obrtnik in minimalni standard storitev, kot zadeve, ki so skupne celotnemu sistemu.


 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]