info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  1100  
   
  Danes smo:  
  19.4.2024, 4:33:17;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[07.07.2006]

   Kako hiter je vaš odgovor?

Ste kdaj razmišljali, koliko časa potrebujete, da se odzovete na vprašanja vaših strank. Obrtniški poklic pogosto zahteva, da smo oddaljeni od računalnika in stacionarnega telefona. Številni obrtniki, ki imate terensko delo, ste več dni odsotni iz pisarne. Ne glede na naravo vašega dela, vaše stranke in predvsem vaše potencialne stranke pričakujejo odgovor na kratko vprašanje takoj ali vsaj v nekaj urah.
Vaše stranke so ravno tako časovno omejene kot vi, kar pomeni, da si ne morejo privoščiti čakanja na informacije. Konkurenca je močna. Če se na vprašanja vaših obstoječih in potencialnih strank ne odzovete hitro, ste na dobri poti, da izvedbo morebitnega posla predate vašemu konkurentu.
Obrtniki, ki jih poznam, so prepričani, da lahko problem rešijo z uporabo mobilnega telefona. Žal pa to ni dovolj. Nekateri kupci nočejo klicati po mobilnih telefonih in raje pošiljajo e-pošto. Drugi izgubijo številko (e-naslovi so shranjeni v računalniku), tretjim to predstavlja prevelik strošek.
Z malo spretnosti lahko svojim strankam in potencialnim strankam odgovorite zelo hitro. Če imate telefon v pisarni prevezan na vaš mobilni telefon, boste lahko prevzeli takoj vse klice.
V zadnjih letih vedno več ljudi komunicira po e-pošti. Če nimate dostopa do računalnika imate dve možnosti, ki vam zagotavljajo, da ste na tekočem z informacijami:
- Prva možnost je, da zadolžite vašega delavca, družinskega člana (partnerja ali otroka) ali celo na primer sosedovega sina, da vam redno pregleduje e-pošto.
- Druga možnost, ki vam jo omogoča sodobna tehnologija, pa je, da e-pošto berete prek mobilnega telefona. Danes večina mobilnih telefonov omogoča tudi branje e-pošte.

David Djukić, Inštitut za profesionalno prodajo

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]