info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  63094  
   
  Danes smo:  
  20.10.2020, 2:50:10;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[11.01.2008]

   Srečanje upokojenih obrtnic in obrtnikov

Letos že četrto srečanje upokojenih obrtnic in obrtnikov

Udeležba vsako leto množičnejša

Vodstvo Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica je pred štirimi leti, ob praznovanju 25. obletnice delovanja, začela z organiziranjem srečanj vseh obrtnic in obrtnikov, ki so v pokoju. Ideja je očitno bila zelo pozitivna, saj se tovrstnih srečanj udeleži vsako leto več obrtnikov in njihovih partneric oziroma partnerjev. Po nekajkratnem srečanju v Ogljenšaku v Kalanovi gostilni pri predsednici Območne obrtne zbornice Olgi Kalan in takratni dolgoletni predsednici Sekcije gostincev, so letošnje pripravili v Slovenski Bistrici, v gostilni Pri Martinu lastnice Ane Skrbinek, sedanje predsednice Sekcije gostincev.
Upokojenci512Vabilu zbornice se je odzvalo 73 obrtnikov (tudi lani jih je prišlo čez 70), ki so pred večerjo najprej prisluhnili uvodnemu nagovoru Olge Kalan, predsednice bistriške obrtne zbornice, ki je med drugim povedala: "Kljub temu, da novi obrtni zakon prinaša tudi znižanje članarin, bomo na Območni obrtni zbornici še naprej opravljali storitve, ki so za naše člane pomembne, predvsem pri zastopanju interesov malih obrtnikov, pri svetovanju in izobraževanju, z nadaljevanjem opravljanja storitev projekta točke VEM (vse na enem mestu, op. p.), pa podpirali odpiranje novih obrtnih dejavnosti. Koriščenje storitve točke VEM je namreč v Slovenski Bistrici pri Območni obrtni zbornici najštevilčnejše, in to po zaslugi naše sekretarke Stanke Kelih, ki to delo vestno in strokovno opravlja."
Z veseljem so udeleženci prisluhnili tudi Stanki Kelih, sekretarki Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica, ki je med drugim spregovorila o trenutni situaciji v obrtno-zborničnem sistemu, pri tem tudi o nižjih članarinah in ostalih spremembah, ki jih z novim letom prinaša novi obrtni zakon. V nadaljevanju je s toplimi besedami pozdravila tudi Zofko Skrbiš, nekdanjo dolgoletno sekretarko bistriške zbornice: "Zofka je dvajset let vozila ta voz in vsaj približno si predstavljam, kako je to izgledalo. Vesela sem tudi, da se udeležuje teh srečanj in da je tudi danes med nami." Zofka Skrbiš se je za prijaznost zahvalila z besedami: "To je bil voz dobre in kvalitetne pšenice, in vesela sem, da sem ga vozila."
Spregovorili so tudi predsedniki nekaterih strokovnih sekcij, ki delujejo pri domači zbornici: gostiteljica Ana Skrbinek, predsednica Sekcije gostincev, Vinko Kropec, predsednik Sekcije avtoprevoznikov, Zalika Lešnik, predsednica Sekcije frizerjev in Peter Germ, predsednik Sekcije avtoremontnih dejavnosti, vsak iz svojega strokovnega področja.
Z minuto molka so na pobudo sekretarke Kelihove počastili tudi spomin na že umrle obrtnice in obrtnike.
Bleščeči ples plesnega para Aljaž Škrjanec in Valerija Rahle je udeležencem pričaral romantično vzdušje, čarobno pa s svojim programom povabljeni čarodej Niki Striki. Zaplesali pa so tudi obrtniki, ob zvokih harmonike harmonikarja Francija Koširja.
Vodstvo zbornice je pripravilo tudi fotografije iz prejšnjih tovrstnih srečanj, ki so jih udeleženci s kančkom nostalgije spremljali na platnu.
Na zbornici trenutno beležijo 162 vseh upokojenih obrtnic in obrtnikov.
Tekst in foto:
Irena BRDNIK

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]