info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  63067  
   
  Danes smo:  
  20.10.2020, 2:1:54;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[11.01.2008]

   Dohodnina 2007

UVELJAVLJANJE OLAJŠAVE ZA VZDRŽEVANE DRUŽINSKE ČLANE DO 31. JANUARJA 2008

Zavezance za dohodnino, ki med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, in zavezance, ki so olajšavo med letom uveljavljali, pa želijo te podatke spremeniti, DURS poziva, naj do 31. januarja 2008 oddajo vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane. V tem primeru bo odmera dohodnine poenostavljena, zavezanci pa bodo prejeli odločbe o odmeri dohodnine za leto 2007 veliko hitreje kot sicer.

V preteklosti so takšni zavezanci uveljavljali olajšavo v dohodninskih napovedih. Pri dohodnini 2007 pa le-teh ni predvidenih, saj bo Davčna uprava RS najpozneje do 31. maja 2008 na dom poslala informativne izračune dohodnine, ki bodo ob določenih pogojih postali odločbe. Če torej takšni zavezanci ne bodo oddali vloge, bodo naslednje leto najverjetneje prejeli napačen informativni izračun dohodnine, saj ne bo upoštevana olajšava za vzdrževane družinske člane. Če bodo ti zavezanci želeli uveljavljati olajšavo, bodo morali na davčni urad po prejemu informativnega izračuna poslati ugovor. Dohodnina jim bo tako odmerjena šele jeseni 2008.

Zavezancem svetujemo, da se pred oddajo vloge s svojimi družinskimi člani (zakonci, izvenzakonskimi partnerji, otroki …) dogovorijo glede uveljavljanja posebne olajšave.

Obrazec vloge je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa se ga natisne tudi s spletne strani Davčne uprave RS.

Podpisano vlogo je potrebno oddati po pošti ali osebno na pristojni davčni urad oziroma izpostavo (kjer je zavezanec vpisan v davčni register). Vlogo je mogoče oddati tudi preko sistema eDavki in to od konca decembra 2007 dalje.


NOVOSTI PRI ODDAJI PODATKOV ZA ODMERO DOHODNINE ZA LETO 2007

Vrsta, oblika in način dajanja podatkov za odmero dohodnine za leto 2007 so predpisani s Pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine za leto 2007, ki je objavljen v Uradnem listu RS, številka 98/07, ter na spletnih straneh DURS-a http://durs.gov.si/ in Ministrstva za finance http://www.mf.gov.si/.

Pravilnik, ki velja za odmero dohodnine za leto 2007, se bistveno ne razlikuje od tistega, ki je veljal za odmero dohodnine za leto 2006.

Tudi za leto 2007 zavezanci za dajanje podatkov pripravijo in dostavijo podatke na DURS v elektronski obliki na hranilnem mediju ali po telekomunikacijski poti, ne morejo pa jih več posredovati na obrazcu v pisni obliki. Rok za dostavo podatkov davčni upravi je 31. januar 2008.

V kolikor nimate možnosti pripravljene podatke posredovati na DURS po telekomunikacijski poti, se oglasite na sedežu Območne obrtno-podjetniške zbornice v Slovenski Bistrici, Špindlerjeva 2e in vse potrebno bomo storili mi.

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]