info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  67533  
   
  Danes smo:  
  25.10.2020, 11:27:32;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[11.01.2008]

   Na Bistriškem kmalu signal brezplačnega internetnega dostopa

Seminar OOZ in RIC-a:

Na Bistriškem kmalu signal brezplačnega internetnega dostopa

Območna obrtna zbornica Slovenska Bistrica in Razvojno-informacijski center Občine Slovenska Bistrica sta za člane bistriške obrtne zbornice sredi decembra pripravila brezplačni seminar na temo 'Množično sodelovanje'. Seminar ima ime množičnega sodelovanja zato, ker so organizatorji prikazali delovanje, namestitev in uporabo IP telefonije (skype) za brezplačno komuniciranje preko svetovnega spleta. Zanimivega seminarja, ki ga je vodil samostojni podjetnik mag. Danilo Tič, se je udeležilo veliko število podjetnikov, ki jih novost zanima. V sejni sobi obrtne zbornice je bil pripravljen tako, da so udeleženci imeli na voljo dve možnosti, kako ga bodo spremljali - preko računalnika v svoji pisarni, ali s fizično prisotnostjo v sejni sobi bistriške zbornice.

Uporaba komuniciranja preko skyp-a
Danilo512
Uporabniki za uporabo potrebujejo zmogljiv računalnik z multimedijsko podporo (mikrofon in zvočniki) ter ustrezno povezavo na svetovni splet.
Telefoniranje preko skypa lahko uporabljamo za telefoniranje namesto klasičnega telefona, kličemo lahko vse naročnike vseh operaterjev (Telekom, Mobitel, Si Mobil …), pogovarja pa se lahko tudi do devet oseb hkrati (konferenčno klicanje). Telefoniranje preko skypa omogoča komunikacijo v pisni in pogovorni obliki, sogovornika pa lahko tudi vidimo (videotelefonija).
Pogovor preko skypa lahko poteka preko računalnika, prenosnega računalnika ali dlančnika.
Tovrstna komunikacija je brezplačna v primeru, če se pogovarjamo s sogovornikom, ki za komunikacijo uporablja skype. Kličemo lahko tudi uporabnike stacionarnih in mobilnih omrežij, takrat pa je pogovor plačljiv. Kljub temu je klicanje tudi v tem primeru cenejše.

Mag. Danilo Tič: "Trenutno je v svetu okoli 220 milijonov uporabnikov, ki komunicirajo preko skypa."

Tomaž Pristovnik, direktor Razvojno-informacijskega centra Slovenska Bistrica je na seminarju povedal, da so doslej vsi pripravljeni seminarji na to temo bili zelo dobro obiskani, v prihodnje pa, kot je še dejal, na RIC-u snujejo projekt, v katerem bodo na območju Slovenske Bistrice uredili signal brezplačnega internetnega dostopa.
Tekst in foto:
Irena BRDNIK

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]