info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  67566  
   
  Danes smo:  
  25.10.2020, 12:16:23;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[10.04.2008]

   Razpis za letovanje za leto 2008

Objavljamo razpis za letovanje za leto 2008. Če se boste odločili letovati v katerem izmed objektov naše zbornice, izpolnite prijavnico in jo vrnite na sedež Območne obrtno-podjetniške zbornice vključno do srede, 23. aprila 2008 med 7. in 15. uro (ob sredah do 17. ure). Po tem datumu prijav ne bomo več sprejemali!

Prednost pri odobritvi letovanja bodo imeli tisti, ki v naših počitniških enotah niso nikoli letovali, niti zimovali in pa tisti, ki že več let čakajo, da pridejo na vrsto.

Najemnino odobrene počitniške enote bo potrebno plačati TAKOJ po prejemu odobritve. Pri morebitni odpovedi si Območna obrtno-podjetniška zbornica pridržuje pravico zadržati 30 odstotkov vplačanega zneska, v kolikor izmena ostane neizkoriščena, v drugem primeru pa 10 odstotkov.

Izmene so na Malem Lošinju, v Banjolah, Ankaranu, na Murterju in v Medulinu ob 10. uri; v Čateških toplicah, Moravskih toplicah, Kranjski Gori ob 12. uri; na Treh Kraljih pričetek ob 13. uri, konec ob 12. uri; na Rogli pa pričetek ob 16. uri, konec letovanja pa ob 15. uri.
Najmanjši možni najem je štiri dni.


APARTMAJI NA MALEM LOŠINJU
Imamo štiri bivalne enote: A-3 in A-4 so predvidene za bivanje treh do štirih oseb, A-1 in A-2 sta združeni v eno bivalno enoto in je primerna za štiri do pet oseb, v A-5 lahko letujejo štiri osebe, ima pa A-5 ločeno spalnico.
Vsaka garsonjera ima mini kuhinjo, TWC in klimo. Posteljnine ni potrebno nositi s sabo. Oddaljenost od plaže Čikat je 10 do 15 minut hoje, oddaljenost od mesta pa okoli 200 metrov. Otok Mali Lošinj je najbolj privlačen zaradi zelo ugodne klime, ki ima ugoden vpliv predvsem na astmatike.

Banjole 3Banjole 2Banjole 1BIVALNI KONTEJNERJI V AVTOKAMPU "VILLAGE INDIE" V BANJOLAH PRI PULI
Možnost bivanja v enem kontejnerju je za štiri osebe oziroma za pet oseb, če je zraven majhen otrok. V kontejnerju imate mini kuhinjo, zakonsko posteljo, pograd in TWC. Zunaj je pokrita terasa. Kontejner ima kuhinjo na terasi in tako pridobili prostor v samem kontejnerju.
V Banjolah v avtokampu Village Indie imamo nameščene tri bivalne kontejnerje s pogledom na morje. Do plaže je 50 metrov.

AnkaranKAMP PRIKOLICI V AVTOKAMPU "ADRIA" V ANKARANU
Avtokamp Adria slovi kot eden najbolj urejenih in vzdrževanih avtokampov na slovenski obali. Nudi vse potrebno za oddih, razvedrilo in rekreacijo. Tu lahko igrate tenis, mini golf, surfate, kegljate in še kaj. Za tiste, ki se ne želijo kopati v morju, sta na razpolago dva bazena z morsko vodo. Od tu se lahko odpravite na izlete v Postojnsko jamo, Škocjanske jame, kobilarno Lipica in v številne druge zanimive kraje.

Prikolice so novejše in imajo praktično vse; kuhinjo, v kateri je vgrajen troplamenski kuhalnik in hladilnik, dnevno sobo, kjer je počitniška miza in sedežna garnitura, ki jo lahko spremenimo v ležišče. Nadalje imajo spalnico z zakonsko posteljo z vzmetnimi ležišči in še posebej spalnico za otroke, v kateri je pograd.

Prikolice imajo tudi kopalnico z vgrajenim kasetnim WC-jem. Skratka, v teh prikolicah si boste lahko privoščili zares čudovite počitnice. Prikolice imajo tudi nov, moderen baldahin z lesenim podom, kjer je vrtna miza in stoli. Tu je še hladilnik z zamrzovalnikom in dodatni kuhalnik z dvema električnima ploščama ter pečico in žar. V avtokampu Adria v Ankaranu sta nameščeni dve prikolici.

Murter 2KAMP PRIKOLICA V AVTOKAMPU NA OTOKU MURTERJU
Avtokamp Holiday village "JEZERA LOVIŠĆA" leži na otoku Murter, ki je z mostom povezan s kopnim in je zaradi svojega položaja eden od najzanimivejših hrvaških otokov. Obdan je z lepotami morja in otokov, v njegovi bližini se nahajata dva nacionalna parka "KORNATI" in "KRKA". Zaradi svoje lege ni izpostavljen vetrovom in je ob bogati športni ponudbi, bogatim zabavnim programom in odlični gostinski ponudbi vsekakor idealno mesto za preživljanje nepozabnega dopusta za vso družino.
Tudi tukaj je nameščena novejša prikolica, v kateri lahko letujejo največ štiri odrasle osebe in dva otroka.

Medulin 1KAMP PRIKOLICA V KAMPU "MEDULIN"
Kamp "MEDULIN" je eden od večjih kampov v Istri. Leži na polotoku z bujnim borovim gozdom, od Pule je oddaljen 10 km. Vsakdo lahko v Medulinu najde pravo oazo miru in tišine ali pa preživi zelo dinamičen in bogat dopust. Medulin je idealen za vse vrste športov na vodi. Prav tako nudi tudi druge športne aktivnosti kot so tenis, nogomet, mini golf, kegljanje, jahanje in drugo. Tu so številne šole za jadranje, surfanje ... Tukaj je možno najeti motorni čoln, skuter ... Sama plaža je primerna tako za najmlajše, kakor tudi za odrasle.
Medulin je mesto, ki ima 1700 prebivalcev in je znano turistično središče z mnogimi hoteli ter privatnimi apartmaji. V mestu je banka, pošta, številne trgovine, zlatarne, zelena tržnica ...
Tudi tukaj je nameščena novejša prikolica, ki smo jo že opisali in v njej lahko letujejo največ štiri osebe.

CatezBRUNARICA V "TERMAH ČATEŽ" V ČATEŠKIH TOPLICAH
Bivanje v brunarici v Čateških toplicah je mogoče skozi vso leto. Brunarica ima večjo dnevno sobo, ki je hkrati kuhinja in jedilnica, eno spalnico za dve osebi ter še eno majhno sobico, primerno za dve osebi in kopalnico s tušem ter WC-jem. Prenočite lahko tudi na galeriji, ki je nad dnevno sobo. V brunarici lahko biva 6 oseb, kopalne karte pa pripadajo največ 5 osebam. Brunarica je ogrevana z električnima radiatorjema.
Pred brunarico je pergola, ki nudi ugodno senco za avtomobil.
Čateške toplice vam ponujajo veliko načinov za preživljanje prostega časa :
* Na poletni Termalni rivieri z več kot 10.000 m2 vodnih površin, obilico možnosti plavanja na prostem, kopanja v bazenu z valovi, spuščanja po brzicah hitre reke, sproščanja s pomočjo whirlpoolov in vodnih masaž. Zahtevnejši se lahko preizkusijo v prenovljenem olimpijskem bazenu;
* GUSARSKI OTOK: veliko igralo sredi bazena s tobogani, vodnimi curki, visečimi vrvnimi potmi, prelivnimi vedri, kjer se vsaki dve minuti zalije vodni slap, skratka pravi raj za otroke. To je edinstvena vodna atrakcija v tem delu Evrope;
* V SAVNA PARKU prenovljene zimske Termalne riviere so ponudbi dodali še osmo, tako imenovano "indijansko savno" na prostem;
* za aktivni prosti čas si lahko privoščite razgibavanje na umetnem jezeru, po katerem se lahko popeljete s čolni na pedala ali vesla; poleg jezera je tudi igrišče za odbojko na mivki; otroci pa se lahko kratkočasijo na trampolinih;
* posebne ponudbe storitev - zdravstvenih, športnih in rekreativnih;
* skupaj z lokalno turistično organizacijo, Zavodom za turizem Občine Brežice pripravljajo ponudbe izletov v Občini Brežice.

APARTMA V APARTMAJSKEM NASELJU V MORAVSKIH TOPLICAH
Bivalna enota je v neposredni bližini pokritih bazenov. Ogrevana je s centralno kurjavo. V njej lahko biva pet oseb, kopalne karte pa pripadajo največ štirim osebam. S temi kartami je možno kopanje v vseh TERMAH in zunanjih bazenih, razen v hotelu AJDA, uporabljate pa lahko tudi savno.
Ponudba Moravskih toplic je bogatejša za nov bazenski kompleks - TERME 3000. Tako ima zdravilišče Moravske toplice skupaj 5000 kvadratnih metrov vodnih površin, saj je na voljo kar 20 bazenov, pokritih in na prostem. Tukaj lahko izbirate med divjo reko, gejzirji, slapovi, masažami, vodnimi tokovi, 22 metrskim stolpom s toboganom dolžine 170 in 140 metrov z vizualnimi in zvočnimi efekti. Ob bazenih so prostrane travnate površine, ki nudijo obilo naravne sence.
Bogato kopališko in zdraviliško ponudbo Moravskih toplic pa zaokrožujejo še športni park na umetni travi, peščena teniška igrišča, golf, trim steza, izposoja koles za individualno raziskovanje okolice ali organizirane kolesarske izlete ter številna druga ponudba, kot so poleti z balonom ali športnim letalom, jahanje, čolnarjenje, ribolov in številni izleti v prelepo okolico.

Trije KraljiBRUNARICA PRI TREH KRALJIH NA POHORJU
V brunarici sta dva apartmaja, v vsakem lahko biva do šest oseb, TWC, ogrevanje urejeno s centralnim gretjem na elektriko.
Možni izleti: uro in pol hoda je do malega in velikega slapa Šumik, 45 minut do Črnega jezera, od tod po 20 minutah prispete na Osankarico, kjer se lahko okrepčate ali pa si ogledate muzej, posvečen Pohorskemu bataljonu. Od tukaj lahko pot nadaljujete proti Trem Žebljem. Zanimiv je ogled partizanske bolnišnice Jesen. V vasici Kebelj, ki je 20 minut oddaljenja, si lahko ogledate lepo ohranjeno črno kuhinjo, lahko se napotite tudi do Koče na Pesku, kjer lahko jezdite konje. Lahko se odločite in po treh urah in pol prispete preko Areha na mariborsko Pohorje. Ali pa se odločite za ruško stran Pohorja. Če ne želite pešačiti, se lahko sprehodite na najvišjo točko 1347 metrov visoki Veliki vrh, od koder boste imeli čudovit razgled po celi Dravski dolini. V kolikor se želite samo okrepčati, je na voljo Penzion "Jakec", kjer vam bodo ponudili odlične kulinarične dobrote.

Kranjska GoraAPARTMA V KRANJSKI GORI V NASELJU ČIČARE
Garsonjera je v apartmajskem bloku, v Čičarah v Kranjski Gori. Možnost letovanja oziroma zimovanja v garsonjeri je za pet oseb.
Garsonjera ima dva balkona, iz enega je lep pogled na žuborečo Savo Dolinko (tu je Sava še potok), iz drugega, večjega balkona pa na dvorišče in na gore (Prisojnik, Mojstrovko, vrh Slemena …). Garsonjera v Kranjski Gori ima dva prostora, tako da je spalnica ločena od dnevnega prostora, na tleh pa je položena tekstilna talna obloga, ki hkrati služi kot zvočna izolacija.
Kranjska Gora je vas, ki leži na nadmorski višini nekaj nad 800 metrov in ima izredno čist zrak ter dobro pitno vodo. Zaradi značilnih gorskih zračnih struj, ima Kranjska Gora le redkokdaj meglo. V tem lepem delu alpskega sveta je lepo v vseh letnih časih. Tisti, ki si brez kopanja oziroma plavanja ne morejo zamisliti dopusta, si te užitke lahko privoščijo v hotelu KOMPAS, z aqualandom v hotelu LARIX, pa tudi v hotelu LEK imajo prenovljene bazene.
In v tej Kekčevi deželi je v vseh letnih časih lepo. Pozimi na številnih smučiščih, ki zadoščajo tako vrhunskim smučarjem kot začetnikom, pomladi na čistem zraku in krajših sprehodih, poleti in jeseni pa na izletih v hribe, gorske doline in gore.

BRUNARICA NA ROGLI
Brunarica leži v neposredni bližini smučišč. Namenjena je za bivanje ene družine.
Rogla leži na višini 1517 m in je s svojo edinstveno klimo pravi raj za vse, ki se hočejo sprostiti. Rogla se pozimi spremeni v pravi beli paradiž, kjer se lahko na 80 hektarjih umetno zasneženih smučarskih površinah, ob odlični kulinarični ponudbi in zimskih radostih, naužije vsa družina. Tukaj se lahko preizkusijo v smučanju začetniki, kot tudi boljši smučarji in pa tudi zelo dobri smučarji, saj je Rogla že deset let prizorišče tekmovanj FIS in evropskega pokala.
Prav tako se z malo poguma lahko preizkusite na 1.360 metrov dolgi vijugasti progi na udobnih saneh, ki je za vsakega prav posebej nepozabno adrenalinsko doživetje.
Vso to bogato ponudbo Rogle pa odlično dopolnjuje zdravilišče Terme Zreče z novo športno dvorano. Seveda se zraven smučanja in kopanja lahko odločite še za krajše in daljše izlete po lepi okolici.

*******************************
Za vse kraje, kjer boste letovali v naših počitniških objektih velja, da je potrebno ob koncu letovanja plačati turistično takso, v Moravskih toplicah pa še strošek vaših telefonskih pogovorov, saj je v apartmaju telefon.

Za preživljanje počitnic na Rogli in na Treh Kraljih boste morali plačati tudi varščino, katero boste na koncu dopustovanja dobili vrnjeno, če boste v celoti upoštevali navodila, ki veljajo za bivanje v posamezni počitniški enoti.


Za vse počitniške enote velja, da vsak za sabo počisti sam, kar pomeni, da morate imeti čistila s sabo.

Domačih živali ne smete voditi v počitniške enote!
V vseh počitniških enotah je prepovedano kajenje!

Vse naše počitniške enote so namenjene za bivanje ene družine oziroma največ toliko oseb, kot je v posamezni enoti ležišč.

Namesto tistega, ki dobi odobreno letovanje, ne more letovati nekdo drug!

Prosimo, da s tem razpisom seznanite tudi vaše delavce, ker morda vsi razpisa ne bodo dobili, saj nimamo popolnega seznama delavcev, ki so zaposleni pri samostojnih podjetnikih - obrtnikih. Prav tako vas prosimo, da s tem razpisom seznanite tudi že upokojene obrtnike in upokojene delavce, ki so delali pri obrtnikih, kajti tudi za te nimamo natančnih podatkov. Za upokojene obrtnike in delavce nudimo v pred in posezoni možnost koriščenja počitniških enot še pod ugodnejšimi pogoji, zato nas v primeru, da se boste odločili letovati v tem času, pokličete na sedež zbornice.
Pripone: Cenik_za_letovanje_2008.pdf Prijavnica_za_letovanje_2008.pdf Izmene_2008.pdf

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]