info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  16972  
   
  Danes smo:  
  16.4.2024, 7:15:40;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[08.04.2005]

   Gradovi južne Češke

STROKOVNA EKSKURZIJA »GRADOVI JUŽNE ČEŠKE«

Posredujemo Vam program dvodnevne strokovne ekskurzije, ki jo organizirata Sklad za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih in Območna obrtna zbornica Slovenska Bistrica. Strokovno ekskurzijo bomo organizirali v dveh terminih. Delavci, zaposleni pri obrtnikih, za katere se plačuje prispevek za izobraževanje, in obrtniki, ki ste člani Območne obrtne zbornice ter imate poravnane vse obveznosti v zvezi s članarino, plačate ob prijavi 12.000 tolarjev, razliko bosta poravnala Sklad za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih in OOZ Slovenska Bistrica. Na strokovno ekskurzijo lahko povabite tudi svoje zakonske partnerje, vendar zanje velja polna cena.

Prijave sprejema Turistična agencija POHORJE TOURS, Trg svobode 1, Slovenska Bistrica, med tednom od 8. do 18. ure, v soboto pa med 8. in 12. uro. Prijavite se lahko le z osebnim dokumentom, pogoj za prijavo je hkrati tudi plačilo. Telefonska prijava ni mogoča.

Za oba termina se lahko prijavite do 13. maja 2005 oziroma do zasedbe prostih sedežev na štirih avtobusih, partnerje pa lahko prijavite od 13. do 16. maja 2005, v primeru prostih mest.

Vse ostale informacije lahko dobite na telefonski številki: 843-05-50, POHORJE TOURS.

Prečudovit, gričevnat, zelenja poln svet, ki sta ga bogato obdarili tako mati narava kot zapuščina kulturne dediščine. Mesta, podeželje in majhni kraji, kjer danes živi preprosto prebivalstvo, so nekoč bila v lasti mogočnih čeških plemičev in vseh tistih, ki so kaj veljali ter bili modre krvi.
Verjetno jih je prav milina pokrajine privabila, da so si največkrat ob kakšnih rekah ali potočkih postavili razkošne gradove. Gradove v pravem pomenu besede, ki vse od srednjega veka do danes izžarevajo mogočnost in bogastvo ter nam pričarajo nekdanji svet v današnji luči. Če jih boste primerjali s katerimi drugimi, boste zagotovo ugotovili, da gre resnično za edinstvene, avtohtone primerke, tako rekoč za »bisere« med ostalimi.
Zatorej, pridružite se nam, kajti skupaj bomo najlažje odkrili ta edinstven svet, se seznanili s tipično češko kuhinjo in glasbo, nikakor pa seveda ne bomo pozabili zvrniti kakšnega vrčka domačega piva.

GRADOVI JUŽNE ČEŠKE

1. termin: 11. in 12. junij 2005

2. termin: 18. in 19. junij 2005

1.dan: SLOVENIJA - ČEŠKI KRUMLOV - PISEK
Odhod avtobusa ob 4.00 uri zjutraj iz kraja po dogovoru. Prestop meje na mejnem prehodu v Šentilju, nato pa nadaljevanje vožnje v smeri Graz- Liezen do avstrijsko-češkega mejnega prehoda Dolnje Dvorište.
Po opravljenih mejnih formalnostih bomo nadaljevali z idilično vožnjo ob reki Vlatavi mimo gradu Rožemberk do Češkega Krumlova, majhnega, zelo očarljivega mesteca, kjer si bomo najprej ogledali krumlovski grad. Po kosilu se bomo sprehodili do osrednjega trga in si ogledali staro mestno jedro s prečudovito mestno hišo in cerkvijo sv. Vida. Tako se boste lahko na lastne oči prepričali, da mesto ni zastonj pod zaščito UNESCA.
V večernih urah namestitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

2.dan: ZVIKOV - HLUBOKA- ČEŠKE BUDEJOVICE - SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo odpravili na lov za novimi zakladi, ki jih v svojih nedrjih skrivajo češki gradovi. Obiskali bomo grad Zvikov, ki leži ob sotočju Vltave in Morave, velja pa za enega najstarejših z romansko zasnovo. Po ogledu vožnja do gradu Hluboka, ki s svojo podobo spominja na sam angleški Windsor in velja za najlepši grad na južnem Češkem.
V popoldanskih urah bomo prispeli v češke Budejovice, kjer nas bo že čakalo okusno češko kosilo. Sledi še krajši ogled znamenitosti: trg, stolnica, na voljo pa bo tudi nekaj prostega časa.
V poznih popoldanskih urah bo sledil povratek proti domu v smeri mejnega prehoda Dolnje Dvorište, Linza, Graza in Šentilja, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA: 28.500 SIT

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video), cestne pristojbine, polpenzionsko namestitev v hotelu 3*, vse vstopnine za oglede gradov in ostale oglede po programu, 2x kosilo (prvi in drugi dan), osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

… KO POTOVANJE POSTANE UŽITEK!!!

VABLJENI!

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]