info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  69851  
   
  Danes smo:  
  29.10.2020, 9:37:47;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[21.01.2009]

   Poslovanje z davčno upravo le še elektronsko

Obveščamo vas, da boste morali po 1. januarju 2009 poslovati z davčno upravo le še v elektronski obliki.
Za velike in srednje gospodarske družbe predlaganje davčnih obračunov in obračunov davčnega odtegljaja v elektronski obliki velja že od 1. aprila 2007, za samostojne podjetnike, male gospodarske družbe, mikro družbe in posameznike, ki samostojno opravljajo dejavnost pa je posredovanje tovrstnih podatkov v elektronski obliki obvezno od 1. januarja 2009.
Naj poudarimo, da obvezno poslovanje preko sistema eDavki vpliva tudi na način oddaje podatkov za odmero dohodnine za leto 2008. V lanskem letu so namreč zavezanci omenjene podatke lahko oddajali še preko odprtega portala eDavki ali celo na zgoščenki ali disketi, za odmero dohodnine za leto 2008, pa boste morali dostaviti podatke izključno po elektronski poti preko sistema eDavki, s kvalificiranim digitalnim potrdilom, najpozneje do 31. januarja 2009.
Kvalificirano digitalno potrdilo si lahko pridobite pri pooblaščenih overiteljih ( AC NLB, HALCOM CA, POŠTA®CA in SIGEN-CA).
Za elektronsko oddajo obračunov in ostalih napovedi pa lahko pooblastite tudi druge pravne in fizične osebe, da v vašem imenu pripravijo in vložijo dokumente.
Posredovanje omenjenih podatkov v elektronski obliki je mogoče tudi preko računalnikov, ki so dostopni na javnih mestih davčnih uradov. Dodatne informacije v zvezi z elektronskim oddajanjem obračunov in podatkov za odmero dohodnine so na voljo na spletni strani DURS (http://www.durs.gov.si).

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]