info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  7078  
   
  Danes smo:  
  25.4.2024, 19:57:51;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[08.08.2005]

   Zbornica obrti in podjetništva

Vsem članicam in članom Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica

Spoštovani!

Čeprav je čas dopustov ne moremo mimo predloga, ki sta ga podprla upravni odbor Obrtne zbornice Slovenije (31. maja 2005) in skupščina Obrtne zbornice Slovenije (9. junija 2005) ter tako sprejela sklep, da podpirata dvotirni model prihodnje zbornične organiziranosti.
Gre za predlog drugačnega zborničnega sistema slovenskega gospodarstva. Interesi obrti in malih podjetij bi se povezovali v Zbornici obrti ter podjetništva (ZOP), interesi velikih podjetij pa v Zbornici industrije in trgovine.

Obrtna zbornica Slovenije namreč ugotavlja, da slovenska zbornična ureditev, takšna kot jo imamo sedaj, v prihodnji gospodarski strukturi ne bo več sposobna zadovoljivo opravljati vseh svojih nalog. Torej, prišel je čas za preobrazbo zborničnega sistema slovenskega gospodarstva, seveda skladno s slovensko in evropsko tradicijo.
Raziskava, ki jo je naročila Obrtna zbornica Slovenije pri neodvisni instituciji, je nesporno potrdila, da naj tudi nova zbornica ohrani javnopravni (kontinentalni) model povezovanja, kar pomeni, da bi bila članstvo gospodarskih subjektov in plačevanje članskega prispevka še naprej obvezna. Namreč le obvezno članstvo lahko zagotavlja verodostojnost dela zbornice in njeno strokovnost ter objektivnost, kar pa je bistvo zbornične neodvisnosti.

Skupščina OZS je 9. junija 2005 sprejela tudi sklep, da se o vseh teh aktualnih vprašanjih opravi najširša javna razprava med članstvom zbornice in se le-ta zaključi 10. septembra 2005.

Za lažjo izvedbo teh razprav je Obrtna zbornica Slovenij v začetku meseca julija 2005 vsem članicam in članom OZS na domači naslov posredovala publikacijo z naslovom ZBORNICA OBRTI IN PODJETNIŠTVA. Gre za povzetek daljšega gradiva, ki je objavljeno na spletni strani Obrtne zbornice Slovenije (www.ozs.si).
Na zadnji strani publikacije je vprašalnik, ki je namenjen Vam, obrtnice in obrtniki. Glede na to, da ste kot člani OOZ Slovenska Bistrica aktivno vključeni v delovanje obrtnozborničnega sistema, vas prosimo, da odgovorite na šest zastavljenih vprašanj in anketo pošljete na Obrtno zbornico Slovenije, če tega še niste storili. Če ste publikacijo morda založili ali pa je sploh niste prejeli, nas lahko pokličete na sedež zbornice in Vam jo bomo z veseljem poslali .

Glede na to, da gre za ključne odločitve, ki so pomembne za nadaljni obstoj naše stanovske organizacije, Vas vabimo, da se s polno mero zavzetosti in odgovornosti vključite v javno razpravo in s predlogi ter stališči pomagate sooblikovati zbornični sistem slovenskega gospodarstva.

Vaša mnenja, sugestije, pobude, predloge in pomisleke lahko sporočite na sedež Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica, Špindlerjeva 2e, 2310 Slovenska Bistrica po pošti ali na fax: 02/818-31-10, lahko pa tudi po elektronski pošti: stanka.kelih@ozs.si, jana.vidic@ozs.si ali pavel.sedovnik@ozs.si.
Želimo vam prijeten dopust in vas lepo
pozdravljamo!

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]