|
|
STATISTIKA |
|
|
|
|
|
Obiskovalec št.: |
|
|
1437 |
|
|
|
|
|
Danes smo: |
|
|
19.4.2024, 16:48:38; |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[08.08.2005] |
|
SMERNICE DOBRE HIGIENSKE PRAKSE HACCP ZA GOSTINSTVO
| |
|
SMERNICE DOBRE HIGIENSKE PRAKSE HACCP ZA GOSTINSTVO
Ministrstvo za zdravje je v začetku meseca junija izdalo odločbo, da se Smernicam dobre higienske prakse (HACCP za gostinstvo), ki so bile predložene s strani Gospodarske zbornice Slovenije in Obrtne zbornice Slovenije ter potrjene z odločbo Ministrstva za zdravje 28. februarja 2003 podaljša uporaba do 1. marca 2007.
Glede na to, da so smernice (z naše strani ste jih prejeli vsi gostinci v mesecu marcu 2003) oblikovane v skladu z navodili Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije in upoštevajo priporočene mednarodne smernice dobre higienske prakse ter načela higiene živil Codex Alimentariusa je ministrstvo za zdravje dobilo njihovo uporabo za obdobje dveh let in le-to podalšalo do 1. marca 2007. Ob tem vas naj spomnimo, da je potrebno upoštevati vse nove predpise, ki so bili sprejeti po letu 2003, in sicer:
Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o higieni živil (Uradni list RS, številka 37/04);
Pravilnik o zdravstvenih zahtevah za zaposlene, ki pri delu v proizvodnji in prometu z živili prihajajo v stik z živili (Uradni list RS, številka 82/03);
Pravilnik o ravnanju z organskimi kuhinjskimi odpadki (Uradni list RS, številka 37/04) in
Pravilnik o ravnanju z odpadnimi olji in mastmi (Uradni list RS, številka 101/04 ).
|
|
|
|
|