info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  4547  
   
  Danes smo:  
  23.4.2024, 13:50:43;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[02.12.2011]

   KARTONAŽA MSK d. o. o. Slovenska Bistrica: 21 let

Podjetje na trdnih temeljih

MSK 3Trdne temelje svojega podjetja je Srečko Kapun začel graditi leta 1990, v prostorih na dvorišču Granita v Slovenski Bistrici. Ustanovil je družbo z omejeno odgovornostjo in začel s proizvodno dejavnostjo predelave valovitega kartona in izdelave embalaže. Njegovi prvi kupci sta bila mariborska Swaty in Primat ter Gorenje-Glin, za katere je iz valovitega kartona izdeloval embalažo za njihove izdelke. Najprej je delal sam, nato pa skozi leta zaposloval vedno več ljudi - po treh letih jih je bilo že sedem. Povečevala se je tudi strojna oprema, zato je začel razmišljati tudi o večjih prostorih. Tako so v letih med 1993 in 1996 pripravljali prostore za svojo proizvodnjo v nekdanjih prostorih bistriške vojašnice, ravno takrat ko so bili pripravljeni za selitev, pa se je pokazala priložnost najema in kasnejšega odkupa prostorov nekdanjega LIP-a. Tako so se leta 1996, s takrat že s 14-imi zaposlenimi, preselili v prostore na Kolodvorski cesti, kjer podjetje deluje še danes. Prostore so uredili po lastnih po
trebah, sp va za proizvodnjo, leta 1999 še za upravo.

Ponosni na svoje zaposlene

MSK 5V najboljših letih (2007) so zaposlovali že 46 delavcev, danes jih je 38. "Veliko vlagamo v izobraževanje vseh zaposlenih, zato smo ponosni na naš kader, saj so nekateri z nami že 20 let. Plače so redne, z njimi nikoli nismo zamujali," pove Srečko Kapun. Za zaposlene redno pripravljajo razne oblike izobraževanj s področij informatike, prodaje, računovodstva in komuniciranja. V proizvodnji pripravljajo sprotna uvajanja pri uporabi novih tehnologij ter se izobražujejo na področjih varstva pri delu, predelave valovitega kartona in dela na zahtevnejših strojih. Imajo tudi lastni razvoj novih izdelkov in darilne embalaže, svojim odjemalcem tudi svetujejo. "Na področju razvoja in proizvodnje darilne embalaže smo dokaj močni. Ponujamo veliko darilne embalaže, otroške stolčke, mizice in opremo za razstavne prostore. Prodaja poteka preko naše prodajne službe, ki skrbi za odjemalce, razvojni oddelek pa za svetovanje," pove Srečko Kapun. Veliko novih idej glede estetike njihovih izdelkov ima Srečko Kapun sam.
Njihovi današnji odjemalci so poleg Swaty-Cometa in Gorenja, ki sta ostala od prvega dne, še domači Impol, Aha-Emmi in Gea, Emo Celje in drugi. Skupaj imajo okoli 800 odjemalcev na leto. "Nekaj naših izdelkov, okoli 8-odstotkov, izvažamo v Avstrijo. Na tem tržišču smo prav tako prisotni že petnajst let, in tu vidimo tudi možnost večjega odjema. Dobavitelje za osnovni material pa imamo iz Slovenije in Hrvaške."

Poslovanje vsa leta konstantno
MSK 4
"V podjetju nimamo večjih nihanj, na kar smo ponosni. Poslujemo s skrbno izbranimi partnerji. Naša prednost je v tem, da imamo razpršeno dobavo, da nismo vezani na enega ali dva kupca. Tudi naš lastni razvoj je prednost, omogoča izdelke z večjo dodano vrednostjo. Prednost je tudi naš kader - celotna ekipa vseh zaposlenih," še o svoji firmi pravi Kapun.
Od leta 2003 redno vzdržujejo ISO standarde 9001 in 14001 za kakovost in okolje. Že 14 let so redni udeleženci mednarodnega obrtnega sejma v Celju, kjer so za predstavitev izdelkov in postavitev razstavnega prostora prejeli rekordno število priznanj in nagrad: več priznanj Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (zlati, srebrni in bronasti ceh), priznanje celjskega sejma (bronasto in srebrno priznanje ter zlata zvezda celjskega sejma). "Druga priznanja pa so redne mesečne plače in redne stranke," poudarja Srečko Kapun.
Srečko Kapun je član Obrtno-podjetniške zbornice in Gospodarske zbornice, kjer je tudi član upravnega odbora Združenja papirne in papirno-predelovalne industrije.
Prosti čas preživlja v svojem gostinskem lokalu na Devini. Ureja okolico in skrbi za širitev gostinske kulinarike. Njegova specialiteta so jedi izpod peke.
"Naš uspeh temelji na 21-letnem trdem delu," pravi. Imajo tudi svojo spletno stran: www.msk.si

Irena BRDNIK

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]