info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  1467  
   
  Danes smo:  
  19.4.2024, 17:34:18;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[12.03.2012]

   NAIL DESIGN 2012, 9. mednarodno tekmovanje v oblikovanju nohtov

Mojca Janežič: Letos je bilo izjemno vzdušje

V sklopu sejma kozmetika v Celju je potekalo mednarodno tekmovanje v oblikovanju nohtov - NAIL DESIGN 2012, edino tovrstno tekmovanje v Sloveniji, ki ga je letos že deveto leto zapored pripravila podjetnica Mojca Janežič, lastnica podjetja Akademija Studio Lepota Slovenska Bistrica. Gre za tekmovanje, na katerem manikerke in manikerji prikažejo svoje spretnosti v oblikovanju nohtov.
Nail design 4
Tudi letos so prejeli veliko število prijavnic, skupaj je tekmovalo 49 tekmovalk in 14 ekip. Med njimi so bili odrasli, dijaki srednjih šol in študentje višjih šol za kozmetiko.
Tekmovanje je bilo razdeljeno v šest kategorij: manikira, permanentno lakiranje, Total look, Nail design, Stiletto Nail Art na temo "Svet vampirjev" in Boxed mixed media, kjer so tekmovalke svojo zamisel nail arta na temo "Svet vampirjev" prinesle že dokončano v predstavitveni škatlici, ki so bile postavljene na ogled obiskovalcem v vitrini.
"Letos je bilo izjemno vzdušje med tekmovanjem Total look," je povedala Mojca Janežič. Sodniki so bili zelo navdušeni nad delom skoraj vseh tekmovalnih skupin. Opaziti je bilo velik napredek pri kreativnosti celotne podobe, saj so se vsi zelo potrudili, da se je zgodba prepletala od nail arta, make-upa, frizure do obleke," ocenjuje letošnje tekmovanje Janežičeva. Glede organizacije pa: "Letos so krožni sodniki zelo strogo ocenjevali urejenost delovnega mesta, pravilno in varno uporabo vseh izdelkov ter sanitarnih in zaščitnih sredstev med delom. To je tudi pri delu s strankami zelo pomembno, saj vedno več strank v salonih pričakuje storitev na zelo visokem nivoju."
Nail design 1
Kdo so na tekmovanju bili najboljši

Naziv ŠOLA LETA 2012 je osvojila srednja šola, katere učenci so zbrali največji seštevek točk tekmovanj Manikira, Permanentno lakiranje in Total Look. Z največjim številom zbranih točk je tako postala Srednja Zdravstvena in Kozmetična šola Maribor. Med dijakinjami je v kategoriji MANIKIRA 1. mesto osvojila Polona Mohorič, 2. mesto Maja Lončarič, 3. mesto pa Barbara Valentan, vse iz SZKŠ Maribor. V kategoriji PERMANENTNO LAKIRANJE so prva mesta osvojile tekmovalke: med odraslimi 1. mesto Cameliya Milosheva iz Bolgarije, 2. mesto Anela Crnogorac iz Slovenije, 3. mesto Mojca Polajžer prav tako iz Slovenije. Med dijakinjami je 1. mesto osvojila Anja Muhič iz ŠC Novo Mesto, 2. mesto Ervina Hasanović iz ŠC Novo Mesto, 3. mesto pa Regina Rupar iz SZŠ Celje. V kategoriji NAIL DESIGN so tekmovale samo odrasle tekmovalke, med njimi so bile najboljše: 1. mesto je osvojila Cameliya Milosheva iz Bolgarije, 2. mesto Anja Aleksandra Krumins iz Hrvaške, 3. mesto pa Nina Rode iz Slovenije. V kategoriji STILETTO NAIL ART, ki
je bila prav tako namenjena le odraslim tekmovalkam, so prva mesta osvojile: 1. mesto Mojca Polajžer iz Slovenije, 2. mesto Eleonora Corini iz Italije, 3. mesto Aleksandra Zalar iz Slovenije. V kategoriji TOTAL LOOK so bile najboljše naslednje skupine: največ točk in 1. mesto med odraslimi je prejela skupina Bloody Night (skupino so sestavljale Slovenke Mojca Polajžer, Jožica Polajžer in Lidija Korez). Med dijaki je 1. mesto osvojila skupina His Story (člani skupine so bili dijaki SZŠ Celje Lea Peperko, Marija Lukovnjak, Polonca Stušek, Nataša Zvonar in Sebastjan Bec), 2. mesto je osvojila skupina Black Diamond (v sestavi Špela Gliha, Maša Drmota, Tjaša Eržen, Maruša Germovšek - model iz SŠFKZ Ljubljana), 3. mesto pa je osvojila skupina Dark Ladies (v sestavi Kaja Trop, Lina Jurič, Polona Mohorič in Nina Kaučevič iz SZKŠ Maribor). V kategoriji NAIL ART-BOXED MIXED MEDIA so odrasle tekmovalke osvojile: 1. mesto Renata Sviglin iz Hrvaške, 2. mesto Jasmina Mihelak, 3. mesto pa Simona Budja, obe iz Slovenije.
Nail design 2Tekmovanje je bilo odlično organizirano, je bilo slišati med razstavljavci in obiskovalci, ki se vsako leto udeležijo tega sejma, udeležbe ni zmotil niti nepričakovani snežni metež.
Za naprej pa ima Mojca Janežič še načrte: "Drugo leto želimo nadaljevati to tradicijo, predvsem tudi obdržati stroga sanitarno-higienska pravila. Vpeljali bomo tudi različne stopnje v nekaterih tekmovanjih, saj opažamo, da so tekmovalci z več izkušnjami iz preteklih tekmovanj lahko v veliki prednosti pred tistimi, ki se tekmovanja udeležijo prvič, zato bi bilo bolje, če bi ti tekmovali v ločeni konkurenci."
Nail design 5
AKADEMIJA STUDIO LEPOTA je zasebno podjetje podjetnice Mojce Janežič. Poleg organizacij omenjenih mednarodnih tekmovanj v oblikovanju nohtov imajo pri njih veleprodajo in maloprodajo mnogih izdelkov za nego nohtov, organizirajo seminarje za pridobitev NPK Maniker in Pediker, pripravljajo tečaje, enodnevne delavnice in intenzivne mednarodne treninge. Vsa izobraževanja izvaja Mojca Janežič, ki ima v poučevanju in oblikovanju nohtov dolgoletne izkušnje, ki si jih je nabirala v tujini, največ v Londonu. Pred dnevi je bila tudi na izobraževanju na Nizozemskem, kjer je videla zadnje novosti, katere bo prenesla na udeleženke tečajev. "Poudarek v svetu nasploh je že zadnji dve leti permanentno lakiranje in LED tehnologija strjevanja gela, kar pomeni, da se gel strdi v 30-ih sekundah, medtem ko se je prej šele v treh minutah," pravi Janežičeva.
So tudi generalni uvoznik priznanih profesionalnih izdelkov in pripomočkov za oblikovanje in nego nohtov, podaljševanje trepalnic in depilacijo. Zastopajo priznane znamke, kot so Gelish, Harmony, IBD, Nailtiques, Millennium, Clean&Easy, Gena, Daylight in So Easy.
Nail design 3
Irena BRDNIK
Foto: arhiv Mojce Janežič

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]