info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  5337  
   
  Danes smo:  
  28.3.2024, 13:27:38;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[11.05.2012]

   "AVTOPREVOZNIŠTVO, GOSTIŠČE, TENIS CENTER", IRŠIČ DUŠAN S.P.

Gostišče s tremi zvezdicami sredi neokrnjene narave

Ob cesti iz Slovenske Bistrice proti Poljčanam nas na Križnem vrhu opozori tabla na gostišče in športno-rekreacijski center Iršič. Skozi naselje in gozdiček nato table Iršičevih še dva in pol kilometra na vsakem ovinku usmerjajo v Žabljek, kjer se odpre pogled na poslovno zgradbo avtoprevozništva, gostišče, tenis igrišča in na nekaj hektarov zelene travnate površine s še drugimi športnimi objekti.
Gostisce Irsic 1
"Ker v svojem poklicu nisem imel praktičnih izkušenj, ker sem se šolal po takratnem šolskem sistemu usmerjenega izobraževanja, sem takoj po vojski, leta 1985, odprl obrt avtoprevozništva," pove Dušan Iršič v uvodu, medtem ko postreže z dobro kavo. "Začel sem z enim kamionom za prevoz raznega tovora. S firmo, s katero v obojestransko zadovoljstvo sodelujemo še danes, s firmo Unior Zreče, sem sklenil pogodbo in nekaj časa vozil sam. Potem je prišla ljubezen, spoznal sem partnerko Marijo, ki je po izobrazbi gostinski tehnik. Z izkušnjami, ki jih je takrat že imela, je izrazila željo, da bi imela samostojno dejavnost," pripoveduje Dušan o začetkih. "Prvi korak v tej smeri je bila izgradnja teniških igrišč, ker sem tudi sam ljubitelj tenisa, s spremljajočim objektom - bifeja in sanitarij, na zemljišču v Žabljeku, ki sem ga podedoval po starših. Kmalu se je izkazalo, da je odločitev bila prava, zato smo začeli razmišljati o širitvi dejavnosti na gostinski lokal s ponudbo hrane in prenočišč. V tem času sva se s part
nerko odločila tudi za skupno pot in poroko."
Prvi zgrajeni gostinski objekt je tako imel kapaciteto za 70 gostov in 20 prenočišč, Dušan je dejavnost avtoprevozništva razširil še na gostinstvo, žena Marija pa se je pri njem zaposlila. Prav tako navzgor je šla pot avtoprevozništva, ko je nabavil še en kamion.
Zaradi vse večjega obiska gostov, ki so od njih odhajali zadovoljni, in se, po znanem pregovoru 'Dober glas seže v deveto vas' radi vračali, so se temu primerno odzvali tudi Iršičevi. Zgradili so še objekte za gostinski del in za prenočišča, in uredili še več naravnih površin za turizem, šport in rekreacijo.
Danes je pri Iršičevih gostom na voljo restavracija za 70 ljudi, zimsko-letni vrt za 150 gostov, pokrita letna terasa za 150 gostov, točilnica, 3 hektarji zunanjih urejenih površin za piknike za okoli 1000 gostov, 45 ležišč v sobah s sodobnim standardom, pridobili so kategorizacijo s tremi zvezdicami tako za prenočišča kot za gostinski del. Na 3 hektarjih zunanjih površin so k dvema teniškima igriščema zgradili še nogometno igrišče na travi, igrišče za odbojko na travi, igrišče za odbojko na mivki, ribnik za športni ribolov, otroška igrala in veliko zelenih travnatih površin za piknike, kolesarjenje in sprehode.
Večje kapacitete so zahtevale tudi povečanje kadra - danes je pri njih poleg Dušana in Marije zaposlen tudi že sin Gregor, dipl. org. poslovanja, dva kuharja in dva natakarja, ekipi doma pa se bo pridružila tudi hčerka Barbara, ki se trenutno še izobražuje v turizmu. Sin Gregor se je izobrazil tudi za barmana in sommelierja, in se na tem področju udeležil več tekmovanj, kjer je bil tudi nagrajen - dvakrat z zlatim in enkrat s srebrnim priznanjem.
Gostisce Irsic 3Gostisce Irsic
Po svojih posebnostih poznani po vsej Sloveniji

Gostišče ter športno-rekreacijski center Iršič je tako danes zaradi okolja sredi neokrnjene narave, ki je osnovni čar za njihove goste iz vse Slovenije, nekaj posebnega. Poleg osnovne ponudbe tople hrane vseh vrst (malice, kosila), so njihove hišne specialitete na kulinaričnem področju gobova juha z ajdovimi žganci, jurčki na žaru, domači narezek, sirovi štruklji, gibanica - orehova in sirova ter palačinke Iršič. V zadnjem času so poudarek na drugačnost podali tudi ponudbi a la cart, kjer nudijo ribje specialitete, školjke, polže, žabje krake, steake, pripravljene na različne načine - beefsteak, T-bone steak, njihova posebnost je juha z rakci v kruhovi skorji, čokoladni mousse, ocvrt sladoled, domači tiramisu.
K vsaki izbrani hrani posebej priporočajo tudi izbrana vina.

Gostje k Iršičevim prihajajo na piknike (za hrano poskrbijo Iršičevi), poroke, obhajila, birme, krste, razna praznovanja, na katerih so postreženi s hrano, ki je nekaj posebnega. Prihajajo igrat tenis, nogomet ter odbojko na zeleni travi in mivki, se sprehajat, kolesarit ter po mir in sprostitev. Iršičevi ob tem nudijo tudi izposojo koles, športne opreme in ribiških palic.
Kapacitete: restavracija za 70 ljudi, zimsko-letni vrt za 150 gostov, pokrita letna terasa za 150 gostov, točilnica, 3 hektarji zunanjih urejenih površin za piknike za okoli 1000 gostov, 45 ležišč v sobah s sodobnim standardom, kategorizacija treh zvezdic za prenočišča in za gostinski del.

"Naši gostje so ljudje, ki si želijo miru in sprostitve v naravi, ljudje, ki občudujejo in spoštujejo naravno ter lepo urejeno okolje, in radi kaj dobrega in posebnega pojedó."
Njihove objekte vedno krasijo tudi bujno cvetoče sezonske rože, za kar skrbi gospa Iršičeva. Za lepo, urejeno in cvetoče okolje so bili tudi trikrat nagrajeni v akciji Zlata vrtnica, akciji za najlepše urejeno okolje.
Gostisce Irsic 2Gostisce Irsic 4Gostisce Irsic 6Gostje k njim prihajajo na piknike (za hrano poskrbijo Iršičevi), poroke, obhajila, birme, krste, razna praznovanja, na rekreacijo ter po mir in sprostitev. Iršičevi ob tem nudijo tudi izposojo koles, športne opreme in ribiških palic.
In še eno posebnost imajo: Riba, ulovljena v njihovem ribniku, ki tehta nad osem kilogramov, in ki je vrnjena nazaj v ribnik, gostu prinaša nagrado štirih nedeljskih kosil ali štiri ribiške karte.
Dušan, ki je obrtnik od svojega prvega delovnega dne, torej že 27 let, je tudi član skupščine Območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenska Bistrica.

Irena BRDNIK
Foto: arhiv družinskega podjetja Iršič

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]