info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  6531  
   
  Danes smo:  
  29.3.2024, 12:22:40;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[11.10.2012]

   Mednarodni obrtni sejem v Celju (MOS)

Mednarodni obrtni sejem v Celju (MOS) - priložnost in izziv za razstavljavce
Svoja vrata je pred kratkim zaprl že 45. Mednarodni obrtni sejem v Celju, kjer se je predstavilo kar precejšnje število obrtnikov bistriške občine in okolice, ki so člani OOZ Slovenska Bistrica. Na letošnjem sejmu je sodelovalo kar 1.600 razstavljavcev iz 34 držav. In v tej množici najrazličnejših strok, branž in poslovnih priložnosti, je dobil prav bistriški obrtnik - srebrni ceh za svoj izdelek (zlati letos sploh ni bil podeljen), zato smo lahko Bistričani na svojega obrtnika opravičeno ponosni.
Kakšen vtis so s sejma poleg novih priložnosti odnesli naši podjetniki in obrtniki, so nam povedali v ANKETI.
Najprej vam predstavljamo izjavo dobitnika Srebrnega ceha, Daniela Gajšta - Zgornja Polskava, ki nam je povedal:
"Kljub gospodarski krizi, ki je zajela domala vse kotičke naše stroke, vztrajamo na začrtani poti. Les ima magično moč, ko enkrat začneš delati z njim, kmalu postaneš del njega - močan in fleksibilen, tako, da lahko premagaš vse gospodarske "burje" . Letos smo za naš izdelek iz masivnega lesa - zavite stopnice, prejeli Srebrni ceh, ki ga je podelila OZS. V preteklosti smo za naše izdelke že prejeli zlati ceh, ki pa letos sploh ni bil podeljen. Kaj to pomeni? Pomeni, da je naš današnji kupec vedno bolj zahteven in da so standardi za izdelke porasli, kar pomeni za nas proizvajalce še več vloženega truda in novih idej, ki jih bo tudi v bodoče potrebno pravilno in visoko kvalitetno udejaniti. Vsekakor smo na letošnji srebrni ceh ponosni, vemo pa, da moramo v svoje končne izdelke vlagati vedno več."
Daniel Gajst MOS - IMG 5528  1
Primož Feltrin - Feltrin Pasarstvo - Slovenska Bistrica:
"Na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju sodelujemo vsako leto. Obišče nas ogromno strank, tudi tujih in na ta način predstavimo svoje unikatne inox ograje in proizvode, ki jih izdelujemo tudi po individualnih željah. Kombinacija materialov; medenine, inoxa in lesa so izjemno elegantne in privlačne. Lahko rečem, da so sejmi za našo stroko nujni, saj moramo biti prisotni kljub gospodarski krizi, ki je žal tudi pri nas "oklestila" delovno silo. S pomočjo OOZ Slovenska Bistrica in Občine smo si nekoliko lažje privoščili predstavitev na MOS-u 2012."
Franc Gajšek - Rastlinjaki Gajšek - Slovenska Bistrica:
"Vse več ljudi je osveščenih glede zdrave prehrane, ki jo, če le imajo možnost, radi pridelajo sami. V našem podjetju v ta namen izdelujemo praktične hobby plastenjake, steklenjake in še veliko druge opreme, ki je potrebna za vrtove. Na trgu nas že dokaj dobro poznajo, kljub temu pa je obrtni sejem prostor, kjer enostavno ne smemo manjkati. Naše podjetje ima že 25-letno tradicijo in naš rastlinjak je povsem slovenski proizvod, na katerega smo ponosni in tudi na sejmu je vzbudil kar precejšnje zanimanje."
Oskar Štern -Šternmatik - Zgornja Polskava:
"Naše podjetje obstaja že od leta 1970. Zdaj ga upravlja že druga generacija. Ukvarjamo se s proizvodnjo in zastopanjem likalne tehnike za gospodinjstva, pol-industrijo in industrijo. Dobro in koristno je sodelovanje na sejmih, saj se prav tu srečamo s starimi poslovnimi partnerji in novostmi, ter potrebami, ki jih naše stranke izražajo. Na MOS-u smo že sodelovali in tudi v bodoče bomo, saj smo tako bolj "vidni" ciljnim kupcem, dostopno je tudi naše gradivo in pa seveda razstavni eksponati. Zaradi naše tehnologije lahko danes lika vsakdo s pomočjo pare in doseže najboljšo kvaliteto likanja v najkrajšem času."
Martin Skrbinek - Gostilna pri Martinu - Slovenska Bistrica:
"Na obrtnem sejmu smo se predstavili že lansko leto, v lastni režiji v sklopu projekta Gostilna Slovenija. Letos sodelujemo po predlogu OOZ Maribor in smo se predstavili s štajerskimi avtohtonimi jedmi. Jedilnik je pregledal priznani strokovnjak s področja kulinarike, Janez Bogataj. Namen sodelovanja je promocija in prepoznavnost naše gostilne, ki deluje že dvajseto leto. Pred dvema letoma je gostilno prevzel sin Martin, ki je mojster in somiljej. Gostilna pri Martinu pa je znana tudi po keteringu tudi na domovih, razvozu malic in bogati ponudbi jedil za najzahtevnejše goste. Naše osebje je dobro izurjeno, saj smo vsi gostinci."
Tanja Auer - Šiviljski salon Tanja - Pragersko:
"Na MOS-u smo se v sekciji tekstilcev letos prvič predstavili in sicer s kolekcijo po meri izdelanih oblačil Viridis, ki so edinstvena na domačem trgu. Ker mora oblačilo izražati človekov značaj, se trudimo ujeti korak s časom in ponazoriti osebnostne linije posameznega človeka, ki bo nosil naše kreacije. Na letošnjem sejmu smo dobili dober vtis, saj je bilo precej zanimanja za naše modele, istočasno pa smo dobili precej spodbude in namigov za naprej. Čeprav naše šiviljstvo letos praznuje 20 let, smo na sejmu dobili kar nekaj novih kontaktov, kar nas zelo veseli.
Razstavni prostor, kjer so bili razstavljeni modeli kolekcije Viridis, je promocijsko okrasila Špela Pečnik , ki ima Cvetlični butik Špela na Pragerskem. Cvetni aranžmaji so se zelo lepo podali k oblačilom iz naravnih materialov."
Irena Gregorič - Top - Tap - Slovenska Bistrica:
"Za naše podjetje so sejmi izjemnega pomena, kajti če nisi prisoten te nihče ne spozna. Naša blagovna znamka je zanimiva za širši teritorij, zato je bilo na MOS-u kar precej zanimanja, čeprav moram povedati, da je bilo obiska manj kot prejšnja leta pa tudi razstavljavcev je bilo manj. Za nas obrtnike je zelo dobrodošlo sofinanciranje RIC-a, da smo se sejma sploh lahko udeležili. Časi niso ugodni in naše podjetje je recesija kar precej prizadela, saj smo morali lansko leto odpustiti deset delavcev. Nam je bilo zelo žal, toda reševali smo podjetje."
Mihec Žišt - Mizarstvo - Zgornja Polskava:
"Mizarstvo Žišt se je letos prvič predstavilo na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju. Presenečeni smo bili nad povpraševanjem in zanimanjem za naše pohištvo, ki je narejeno iz naravnih materialov torej iz lesa. Stranke smo seznanili z našimi izdelki iz lesa: stopnice, kuhinje, zimski vrtovi, unikatno pohištvo za vso stanovanje, prodajo in montažo vrat in oken. Sejem se mi zdi pozitivna smernica, kjer lahko pokažeš tako izdelke kot materiale in si na nek način dostopen stranki. Še bomo razstavljali na sejmih tudi v Ljubljani."
Srečko Kapun - MSK - Slovenska Bistrica:
"Na MOS-u smo bili že 17. leto zapored. Osnovni nameni so trije: srečanje v prijetnem vzdušju z obstoječimi poslovnimi partnerji, pridobivanje novih strank, predstavitev dejavnosti in naši novi dosežki. Vsekakor se močno občuti nastala situacija vendar kljub vsemu ocenjujemo letošnji nastop na sejmu kot zelo uspešen. Za v prihodnje se pripravljamo z novo darilno in poslovno embalažo, ki je še bolj privlačna in uporabna predvsem pa bomo imeli več dodane vrednosti, kar je naš dolgoletni cilj."
Cvetko Bezget - EMB elektromehanika - Laporje:
"Zadnjih nekaj let se redno udeležujemo mednarodnega obrtnega sejma v Celju, kjer se srečujemo tako s stalnimi partnerji, kakor tudi z novimi potencialnimi. Predvsem pa je pomembno, da smo prisotni, saj se na ta način tudi promoviramo. Z letošnjega sejma ne pričakujemo nekih ogromnih novih poslov, je pa dobro, da smo bili zraven, še posebej sedaj, ko gredo podjetja masovno v stečaj in na ta način tudi nekako pokažemo, da smo še vedno "živi", kot podjetje. Letos je bila posebej dobrodošla pomoč občine glede najema prostora, ki je vsekakor velik strošek. Obiske sejmov bi radi obdržali tudi v prihodnje, saj je naši branži v dobrobit in tudi pozitivna izkušnja."
Marta Baum - UNIDEL d.o.o. - Slovenska Bistrica:
MOS-a v Celju smo se že nekaj let udeležili v lastni režiji. Tovrstno predstavljanje je potrebno, saj je vsakršno reklamiranje pozitivno in gre s časom v korak. Mi proizvajamo delovno osebno opremo, ki je na trgu potrebna, čeprav na sejmu nismo sklenili nekih večjih poslov, sem vesela, da je bilo s strani kar precej zanimanja za naše proizvode in pa seveda prisotnost, ki pove, da naše podjetje Unidel, še vedno obstaja."

Iz povedanega sledi, da so sejmi dobrodošla oblika predstavitve podjetij, ki na ta način sklenejo marsikatero delo, čeprav morda ne takoj, so pa prisotni na sceni s svojim reklamnim materialom in razstavljenimi izdelki.

Iz MOS v Celju: Zdenka Detiček Opič


 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]