info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  1191  
   
  Danes smo:  
  19.4.2024, 7:47:45;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[27.12.2012]

   Na strokovnem srečanju v Portorožu podelili priznanja tudi bistriškim gostincem

Za nami je že peto strokovno srečanje gostincev Slovenije, na katerem so bila podeljena priznanja za kakovost gostinske ponudbe, priznanje mlademu gostincu in priznanja za jubileje v poslovanju in ohranitvi tradicije gostinstva.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenska Bistrica je pri pripravi predlogov za podelitev priznanj upoštevala tiste gostinske obrate, ki poslujejo z nazivom gostilna, gostišče, penzion, restavracija in drugi gostinski obrati s hrano, ki na enaki kakovostni ravni poslujejo najmanj pet ali več let. Omenjeni gostinci morajo v svoji ponudbi uveljavljati tradicijo in le-to uspešno združevati z novostmi. Pomembna je inovativnost in značilnost slovenske kulinarike z vključenimi značilnostmi kraja in območja, tako v opremi, kot tudi v ponudbi. To pa še ni vse. Od nominiranih gostincev pričakujejo tudi udeležbo in promocijo gostilne v širšem prostoru, torej sodelovanje na strokovnih srečanjih in prireditvah.
Letos je OOZ Slovenska Bistrica, v skladu s pravilnikom, predlagala naslednje gostince za jubilejno priznanje: Pliberšek Terezija s.p. - Okrepčevalnica Lovski dom iz Bukovca, Zg. Polskava za 10 let, Plahuta Domen s.p. - Gostilna Lesjak iz Makol za 10 let, Ana Skrbinek s.p. - Gostilna "Pri Martinu" iz Slovenske Bistrice za 20 let, Cingesar Terezija s.p. - Družbena prehrana "Domača kuhinja" iz Slovenske Bistrice za 20 let in Golob Dominik s.p. - Gostišče Golob iz Zgornje Polskave za 30 let delovanja.
Portoroz-IMG 1640
Za kakovost celovite ponudbe je bila predlagana gostinka Juhart Jožica s.p. - "Hotel Jakec" na Treh kraljih, za priznanje mlademu gostincu pa Skrbinek Martin s.p. - Gostilna "Pri Martinu" iz Slovenske Bistrice.
Komisija pri OZS je skladno s pravilnikom potrdila vsa predloge OOZ Slovenska Bistrica.
Kaj jima priznanje pomeni in kakšni so načrti za prihodnost sta povedala Jožica Juhart in Martin Skrbinek:

JOŽICA JUHART - "Hotel Jakec", priznanje za kakovostno ponudbo
Priznanje pomeni, da so naša prizadevanja in napredek opazni v širšem slovenskem prostoru. Samo po sebi pa pomeni zavezo, da bomo tudi v prihodnje družbeno odgovorno podjetje z jasno vizijo in cilji. Vsekakor pa je to priznanje v čast celotnemu kolektivu, torej vodstvu in zaposlenim v njem.
O načrtih pa …. Smo na pol poti, saj naši cilji segajo še precej dlje. Po sprejetju OPPN v letu 2012, želimo nadaljevati z izgradnjo dodatnih počitniških kapacitet v obliki počitniškega naselja, z izgradnjo primerne športne dvorane in rekreativnih površin za letne športe. V naslednjih petih letih bodo Trije kralji z dopolnjeno ponudbo še bolj konkurenčni v panogi turizma v slovenskem prostoru in širše. In za enkrat samo sanjamo, da bomo v prihodnje dobili še kakšno novo smučarsko progo z moderno sedežnico…. Verjeti, upati in znati je treba!

MARTIN SKRBINEK - priznanje za mladega gostinca
Gostinstvo je, kot vse kaže moje poslanstvo, saj sem pri tem delu prisoten že skoraj vse življenje. Leta 2011 sem gostilno prevzel od staršev in to delo je zame vsak dan novi izziv, ki mi ga pomaga uresničevati tudi moja družina. Prejeto priznanje za mladega gostinca, mi pomeni zares veliko. Ponosen in vesel sem, da sem med najmlajšimi gostinci v Sloveniji s svojim lokalom. Gostje se pri nas dobro počutijo v prijetnem, domačem ambientu. Svoje pa prida naša ponudba jedi iz domače kuhinje, ki so srce naše gostilne. Velik del ponudbe proizvedemo sami in naši gostje to cenijo. Včasih goste tudi počastimo s kanapeji na račun hiše. Tudi to se obrestuje, saj kdor seje - ta žanje.
Tudi v prihodnje bomo še nadgrajevali našo ponudbo. Pri nas zaposleni so pretežno mladi ljudje, ki pa se redno izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje. Smo lokal s kar tremi somilijerji, z mojstrom strežbe in mojstrico kuharstva. Tega danes ne najdete v vsakem gostinskem lokalu.

Tekst: Zdenka Detiček Opič
Fotografija: Leonida Polajner

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]