info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  1583  
   
  Danes smo:  
  19.4.2024, 21:2:54;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[08.12.2005]

   Prisrčno srečanje upokojenih obrtnic in obrtnikov bistriške Obrtne zbornice

Bistriški obrtniki so minuli teden znova dokazali, da so vajeni vsega hudega, ko so se, kljub nepričakovanim snežnim metežem, v tako velikem številu odzvali vabilu Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica na srečanje vseh upokojenih obrtnikov na Zgornjo Polskavo.
Namen vsakoletnega srečanja je predvsem ta, da obrtniki med sabo obudijo spomine na nekdanje obrtniške čase in da izmenjajo nekaj besed o tem, kako živijo zdaj. Poleg tega pa je vodstvo zbornice v uradnem delu srečanja malce predstavilo tudi težave, s katerimi se obrtniki srečujejo danes. O slednjem so predvsem spregovorili nekateri predsedniki strokovnih sekcij, ki delujejo pod okriljem bistriške obrtne zbornice, eni skeptično, drugi bolj optimistično.

"Zaradi nenehnega sprejemanja novih predpisov so nekateri obrtniki prisiljeni svoje obratovalnice celo zapreti," je med drugim povedal Peter Germ, predsednik sekcije avto-remontne dejavnosti, Vinko Kropec, predsednik sekcije avtoprevoznikov, pa je bil bolj optimističen: "Težave niso tako zelo velike, nekateri obrtniki si jih včasih bolj povzročajo sami." Še najbolj optimistična pa je bila Zalika Lešnik, predsednica sekcije frizerjev, ki je med drugim veselo poudarila, da so obrtniki lahko veseli, da imajo obrtno zbornico, edino stanovsko organizacijo, h kateri se lahko zatečejo po pomoč in nasvete ter odkrito zaupajo svoje težave. Ob tem je Stanka Kelih, sekretarka bistriške obrtne zbornice razumevajoče dodala, da se obrtniki nenehno srečujejo s težavami včasih so to bile težave z materialom, danes pa so težave na drugih področjih. "Upam, da bo vsaj pri sprejemanju novih reform zmagala modrost," je še dodala Kelihova vsem zbranim v uvodnih besedah po pozdravnem govoru Olge Kalan, predsednice bistriške obrtn
e zbornice, pri kateri je srečanje tudi potekalo. "Preživite današnji večer čim lepše in, vesela sem, da ste se srečanja udeležili v tako velikem številu. Če bo odziv tudi drugo leto takšen, bodo morali Kalanovi dograditi še kakšen gostinski prostor," je še prisrčno povedala Stanka Kelih.
Z minuto molka so se obrtniki spomnili tudi vseh umrlih obrtnikov.
Med udeleženci srečanja so bili tudi: nekdanja predsednika bistriške zbornice Leopold Turk in Samo Brbre, tokrat tudi v vlogi fotografa ter nekdanja dolgoletna sekretarka Zofka Skrbiš.

Ob dobri večerji so v kulturnem delu programa upokojene obrtnike zabavali člani moškega pevskega zbora Obrtnik Slovenska Bistrica Zgornja Polskava pod vodstvom Nevenke Gril - Hameršak in plesni par Valerija Rahle - Aljaž Škorjanec,
spomine o tem, kako je bilo v naših krajih včasih, pa je obudil Jurij Vodovnik.
Vzdušje med obrtniki je bilo zelo prisrčno, opaziti je bilo tudi, da so obrtniki veseli, da se obrtna zbornica še spomni nanje, kar je še en dokaz več, da je lepo biti član obrtne zbornice.
Na bistriški obrtni zbornici trenutno beležijo 149 upokojenih obrtnic in obrtnikov iz občin Slovenska Bistrica in Oplotnica, omenjenega srečanja se jih je, skupaj s soprogami in soprogi, udeležilo okoli 65 od vseh povabljenih.

Irena BRDNIK

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]