info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  1737  
   
  Danes smo:  
  19.4.2024, 23:39:44;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[06.08.2007]

   Obrtnice in obrtniki skrbijo tudi za dobro kondicijo telesa ter duha:

Uspešna sezona vadb v Fitnes centru Sonce

Ideja o povezavi bistriške Obrtne zbornice z domačim Fitnes centrom Sonce pri ugodnostih, ki jih nudi Območna obrtna zbornica Slovenska Bistrica svojim članom v delu šport in rekreacija, se je v minulem letu pokazala za zelo uspešno. Toliko bolj, ker so jo člani in članice zbornice zelo dobro sprejeli. Od lanske spomladi namreč v Fitnes centru Sonce vsako sredo redno vadi skupina osmih obrtnic, ki jo pri vadbi aerobike vodi Tatjana K. Tomazin, prof. športne vzgoje. Poleg omenjene redne skupine se tu in tam skupini priključi še kakšna članica, redna skupina pa vadi tudi v telovadnici Osnovne šole na Črešnjevcu. Na račun so prišli tudi tisti, ki bolj prisegajo na fitnes - teh je v minulem letu s sofinanciranjem mesečne karte s strani Območne obrtne zbornice prav tako redno vadilo kar nekaj, pri tem bolj moških članov domače zbornice.
V skupini so članice vseh starosti. "Pomembno je, da so v skupini člani oziroma članice enakih sposobnosti, kondicije in interesov, starost pri tem sploh ni pomembna," pove Tatjana K. Tomazin, ki obrtnice predvsem uči vadbe aeromixa, aeroboxa, aeropilatesa, kar je srednja težavnostna stopnja, nato pa za še boljšo dosego ciljev članice doma vadijo še same. Vadba poteka ob ritmih glasbe, cilj, ki ga želijo pri tem doseči, pa je dobro počutje, dobra fizična pripravljenost, oblikovanje postave, pridobitev na kondiciji in osvojitev osnovnih elementov aerobike.

Tatjana K. Tomazin: "Zdrava prehrana in gibanje sta osnova za zdravje, vse ostalo - masaže, sprostitve na bazenih, plavanje, jacuzzi in razni kozmetični izdelki, pa so le dodatki."
Obrtnice in obrtniki skrbijo tudi za dobro kondicijo telesa in duha
Povratne informacije članic, ki obiskujejo omenjeno vadbo so pozitivne: zelo so zadovoljne, odkar vadijo, se boljše počutijo, občutijo manj bolečin, so polne energije in manj utrujene. "S fitnesom in aerobiko želimo predvsem spodbuditi zdrav življenjski stil," še pove Tomazinova in doda: "Članice Obrtne zbornice so zelo rade in redno hodile k vadbi. To so ženske srednjih let, ki vedo, kaj hočejo in so zelo hitro začutile to dobro počutje po vadbi. Želim, da bi še naprej tako dobro sodelovale."
Prostora je še dovolj, energija pa se pridobi po nekaj vadbah; pomemben je le prvi korak, ki ga je treba narediti za prvi obisk in se jim pridružiti.
Irena BRDNIK
Foto: Marjan Tomazin James

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]