info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  687  
   
  Danes smo:  
  18.4.2024, 20:5:10;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[12.10.2007]

   OOZ Slovenska Bistrica na celjskem MOS-u

Območna obrtna zbornica Slovenska Bistrica je tudi letos na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju organizirala skupni razstavni prostor, na katerem je svojo dejavnost predstavilo sedem članov zbornice. Med njimi je bilo kar nekaj podjetnikov, ki v okviru zbornice na sejmu razstavljajo že nekaj let zapored. Stanka Kelih, sekretarka Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica, je ob tem povedala: "Tudi letos so naši člani izrazili željo, da bi v okviru Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica sodelovali na jubilejnem, 40. mednarodnem obrtnem sejmu v Celju. Prostor smo tokrat imeli v hali K, kar je nekatere razveselilo, nekatere pa motilo. Žal na to kot zbornica nismo imeli nobenega vpliva, tako da so se naši razstavljalci pač morali prilagoditi."
V okviru domače zbornice so tako razstavljali Primož Feltrin iz Slovenske Bistrice, ki je predstavil kovinopasarske izdelke in ograje, podjetje Unidel iz Slovenske Bistrice, ki je razstavljalo delovno zaščitno opremo, rokavice in zaščitne obleke, podjetje Timi iz Poljčan, ki je razstavljalo proizvode iz plastičnih mas, Irena Gregorič z Zgornje Ložnice, ki je predstavila avtocerade, pokrivala, tapetniške izdelke, šotore in digitalni tisk velikih dimenzij, Anton Gselman z Poljčan, ki je razstavljal kovinske podboje, inox ograje in konstrukcije, Center domačih in umetnostnih obrti, ki je razstavil izdelke iz keramike, svojo dejavnost pa je tudi letos predstavil Razvojno-informacijski center Občine Slovenska Bistrica.
Odzivi so tudi letos pozitivni. Stanka Kelih: "Moja ocena je, da so bila njihova pričakovanja izpolnjena, da so v času, ko so bili sami prisotni na razstavnem prostoru, pridobili veliko kupcev in poslovnih partnerjev. Nenazadnje gre za mednarodni poslovni dogodek in statistike povedo, da je obisk vsako leto boljši in kvalitetnejši, tako na strani razstavljalcev, kakor tudi obiskovalcev, potencialnih kupcev. Sama se vsako leto udeležim vseh predavanj, ki jih v času sejemskega dogajanja organizira Izobraževalni center Obrtne zbornice Slovenije. Teme na teh predavanjih so vedno aktualne in zanimive, saj posegajo v vsa področja zakonodaje, ki jo mora spoštovati samostojni podjetnik, in prav zbornica je tista, ki mu pri tem lahko pomaga z nasveti," je še o analizi po sejmu povedala Kelihova.

Na sejmu tudi 'Dan Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica'
OOZ na sejmu 1
Na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju je v okviru predstavitev Območnih obrtnih zbornic Podravske regije svoj dan imela tudi Območna obrtna zbornica Slovenska Bistrica.
'Dan Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica' je bil v nedeljo, 16. septembra. Vodstvo zbornice je tega dne organiziralo predstavitev s kulinarično ponudbo - sendviči z domačo salamo in domačim kruhom ter z orehovo in skutino gibanico, ki sta jo pripravili Olga Kalan, predsednica OOZ Slovenska Bistrica in lastnica gostilne Kalan, in Ana Skrbinek, predsednica Sekcije gostincev pri OOZ Slovenska Bistrica in lastnica gostilne Pri Martinu, in z vinom vinogradnikov Janka Bogatiča z Gabrnika in Antona Leskovarja z Zgornje Polskave. Pogostitev je bila namenjena vsem obiskovalcem, ki so se med ogledom sejma sprehodili mimo predstavitvenega prostora v hali A. "Obisk na ta dan je bil velik. Glede na to, da je bila nedelja, je bilo sicer nekoliko manj poslovnih obiskov, vendar promocija je bila namenjena vsem, tudi širokemu krogu obiskovalcev," je povedala predsednica zbornice Olga Kalan.
OOZ na sejmu 2Območna obrtna zbornica Slovenska Bistrica je tega dne predstavila tudi nov katalog članov Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica, ki je izšel v času celjskega sejma v nakladi 2000 izvodov.
V okviru Podravske regije so se predstavile še Območne obrtne zbornice Lenart, Maribor, Pesnica in Ruše.
Irena BRDNIK

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]