info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  1840  
   
  Danes smo:  
  20.4.2024, 1:36:26;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[09.10.2008]

   41. celjski MOS tudi letos uspešen

Razstavni prostor bistriške zbornice popestrile demonstratorke

Letošnji 41. mednarodni obrtni sejem v Celju je zaradi bližajočih se državnozborskih volitev obiskalo tudi kar nekaj državnih politikov, med njimi je s sobotnim obiskom presenetil tudi predsednik vlade Janez Janša, kljub temu pa je organizatorju uspelo ohraniti rdečo nit sejma - poudariti gospodarstvo, stroko in poslovnost. Na sejmu je na 60 tisočih kvadratnih metrih sejemskih površin razstavljalo več kot 1700 razstavljavcev iz 33 držav, med njimi dobra tretjina iz tujih držav.

Kljub temu, da se Območne obrtno-podjetniške zbornice vse manj odločajo za najem skupnega razstavnega prostora za svoje člane - izmed 62 Območnih obrtno-podjetniških zbornic po Sloveniji, so svoj prostor najele le tri območne obrtno-podjetniške zbornice, pa je bila med njimi tudi bistriška zbornica. V sklopu tega prostora, v hali K, prostor številka 9, je razstavljalo osem bistriških samostojnih podjetnikov oziroma gospodarskih družb: Kovinopasarstvo Primož Feltrin, s. p. Slovenska Bistrica, podjetje Unidel d. o. o. Slovenska Bistrica, Elektromehanika Cvetko Bezget, s. p. Zgornja Brežnica, Hotel in restavracija Leonardo Jožef Črešnar, s. p. Slovenska Bistrica, Gradbene sanacije ISA Anton Mernik, s. p. Slovenska Bistrica, podjetje Obkov d. o. o. Slovenska Bistrica, podjetje Center Sonce d. o. o. Slovenska Bistrica ter Občina Slovenska Bistrica - Razvojno informacijski center. Nekateri med njimi so večkratni razstavljavci prostora bistriške zbornice, prvič pa sta med njimi bila Tatjana in James Tomazin, ki sta
vsak dan z demonstratorkami predstavljala vadbe na športnih rekvizitih.

MOS aerobikaDemonstratorki sta na športnih rekvizitih Cetra Sonce ob vodenju Tatjane K. Tomazin zbujale poglede mimoidočih, kar je bil tudi pozitivni doprinos k ogledu ostalih dejavnosti, ki so jih predstavljali bistriški podjetniki.

Sicer pa so bistriški razstavljavci bili z odzivom zadovoljni, opažajo tudi, da sejem vse bolj služi svojemu namenu, da torej ni več toliko namenjen široki potrošnji, ampak bolj stroki in poslovnosti, kar dokazuje tudi skrajšanje trajanja sejma pred petimi leti iz dvanajst na osem dni, med katerimi so predvsem delovni dnevi in le en vikend. In da je tudi med obiskovalci vse več samostojnih podjetnikov, predstavnikov podjetij in drugih poslovnežev, ki na ogled sejma pridejo z namenom, medtem ko je med fizičnimi osebami opaziti bolj tiste, ki res nekaj potrebujejo za svoj dom.

MOS razstavni prostor OOZRazstavni prostor Območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenska Bistrica, na katerem je letos razstavljalo osem podjetnikov.

Omenjene ugotovitve so potrdili tudi bistriški podjetniki, ki so bili na sejmu prisotni ves čas:
Samostojni podjetnik Primož Feltrin, Pasarstvo iz Slovenske Bistrice, je med bistriškimi razstavljavci rekorder. Letos na sejmu, brez prekinitve, razstavlja šestnajsto leto zapored. Tokrat ga je spremljala hčerka Zala.
"Zadovoljen sem z obiskom, prihajajo predstavniki podjetij in fizične osebe, ki jih naša dejavnost zanima. Tudi letos sem vsak dan prisoten na razstavnem prostoru. Menim namreč, da če razstavljaš, je pomembno, da si tudi prisoten."
Glede na to, da je Primož najpogostejši razstavljavec, ga povprašamo še o oceni letošnjega MOS-a v primerjavi s prejšnjimi leti: "Opažam majhen osip obiskovalcev, predvsem družin, ki so včasih prihajale ob sobotah in nedeljah."

MOS Primoz FeltrinPrimož Feltrin s hčerko Zalo.

Samostojni podjetnik Cvetko Bezget, Elektromehanika iz Brežnice:
"Predstavljam svojo dejavnost, s poudarkom na novo pridobitev, ki mi je uspela v letošnjem letu. To so daljinske komande za upravljanje delovnih strojev, za katere sem ekskluzivni prodajalec in serviser - zastopnik nemške firme NBB CONTROLS & COMPONENTS. Novost predstavljam svojim novim potencialnim kupcem. Z odzivom in povpraševanjem sem zadovoljen, tako s strani zastopnikov podjetij kot fizičnih oseb, katere povprašujejo predvsem po opremi za gozdarske vitle."

MOS Cvetko BezgetSamostojni podjetnik Cvetko Brezget, Elektromehanika.

Tatjana K. Tomazin, Center Sonce d. d. d., Slovenska Bistrica:
"Predstavljamo nove športne rekvizite, ki so trendi v svetu na področju športne vadbe in treningov. To sta FLOWIN, ki je švedski rekvizit, in BOSSU, ki je ameriški. Namenjena sta vadbi v fitness centrih in doma ter tudi v športnih klubih, kjer predstavljata bazične programe priprav športnikov in rekreativcev. Za omenjena rekvizita smo ekskluzivni uvoznik in prodajalec za Slovenijo in za vse države bivše Jugoslavije. Predstavljamo pa tudi ostale naše dejavnosti, za katere sklepamo dogovore za razna strokovna svetovanja na področju športa, vadbe, zdrave prehrane in treningov," je povedala Tatjana K. Tomazin, na naše vprašanje o letošnji novosti demonstracij pa odgovorila: "Vsak dan pripravljamo demonstracije vaj, vsak dan pripeljemo po dve pripravnici, ki se trenutno izobražujejo pri nas za inštruktorice aerobike in sestavljajo tim Centra Sonce. Poseben obisk pa smo imeli v petek, ko sta nas obiskali gostji - triatlonka Mojca Mijović ter karateistki Ljuba in Boba Tešanović, katere so prav tako demonstrirale vad
bo na teh rekvizitih in tako celo opravile svoj redni trening. Ponosni smo na to," je še dodala Tomazinijeva.

MOS Tatjana TomazinTatjana K. Tomazin, lastnica zasebnega podjetja Center Sonce d. o. o.

Marta Baum, direktorica podjetja Unidel, d. o. o.:
"Podjetje Unidel je v sklopu razstavnega prostora Območne obrtno-podjetniške zbornice razstavljalo že večkrat. Letošnji odzivi so dokaj dobri, res pa je, da je vse odvisno od tega, koliko se sami angažiramo. Tu vzpostavimo prve kontakte z bodočimi poslovnimi partnerji, povabimo pa tudi naše dosedanje poslovne partnerje in dobavitelje, da nas pridejo obiskat. Razstavljamo osebno varovalno opremo - od pet do glave."

MOS Marta BaumMarta Baum, direktorica podjetja Unidel d. o. o.

Sicer pa je organizator tudi letos poskrbel za obsejemske dejavnosti, v katerih je bilo pripravljenih veliko delavnic, okroglih miz in ostalih vrst izobraževanj in razprav. Za obrtnike so bila še posebej zanimiva tista, ki jih je pripravila Obrtna zbornica Slovenije. Obisk teh je sicer bil bolj skromen, je pa toliko bolj vesela novica za podjetnike iz Bistriškega - Stanka Kelih, sekretarka Območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenska Bistrica, se je namreč udeležila večine teh izobraževanj.
Tekst in foto:
Irena BRDNIK

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]